Byens Bager raser: Gravearbejde koster en formue i tabt omsætning

Bager Signe Duvander er træt af, at gravearbejdet kommer til at koste butikken så mange penge. Foto: Maria Retoft Pedersen

Byens Bager raser: Gravearbejde koster en formue i tabt omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem ugers gravearbejde, der lukker delvist af for vejen til butikken, kommer til at koste 150.000 kroner i tabt omsætning, skønner bager Signe Duvander.

Nr. Broby: Det har store omkostninger for butikslivet, når der foregår større entreprenørarbejder i byerne. Arbejdet kan ikke udføres uden gener, men det er træls, når entreprenøren ikke tager bare en smule hensyn.

Det siger bageren i Nr. Broby, Signe Duvander, der i den seneste uge har været hårdt ramt af, at Fjernvarme Fyn er i gang med at udskifte ledningsnettet på Stationsvej i Nr. Broby.

- Jeg er frustreret over, at der ikke bliver gjort mere for at hjælpe os. Her i weekenden har arbejdet for eksempel ligget stille, men det har ikke fået entreprenøren til at åbne for gennemkørsel. Havde der været åbent, havde vi måske haft 40 kunder mere i butikken i weekenden, siger hun.

Et andet eksempel: Tirsdag formiddag måtte personale fra butikken selv gå ud og spørge, om butikkens manglende netforbindelse havde noget med gravearbejdet at gøre.

- Og så kunne folkene derude fortælle, at jo, de havde da gravet internetkablet over. Altså, hvorfor kommer de ikke ind og siger det. Det er da dårlig service, lyder det fra Signe Duvander.

Hun var også blevet lovet et skilt med ordlyden: "Bageren er åben - midlertidig parkering".

- Men jeg fik et skilt, hvor der bare stod "Midlertidig parkering" - jeg synes bare ikke, det er godt nok, siger hun.

Jeg er frustreret over, at der ikke bliver gjort mere for at hjælpe os. Her i weekenden har arbejdet for eksempel ligget stille, men det har ikke fået entreprenøren til at åbne for gennemkørsel. Havde der været åbent, havde vi måske haft 40 kunder mere i butikken i weekenden
Signe Duvander, Byens Bager Broby
Pladsen er trang lige i øjeblikket på Stationsvej i Nr. Broby. Foto: Maria Retoft Pedersen
Pladsen er trang lige i øjeblikket på Stationsvej i Nr. Broby. Foto: Maria Retoft Pedersen

Koster 150.000 kroners omsætning

Signe Duvander skønner, at de fem uger, hvor Stationsvej er gravet op og delvist spærret af, kommer til at koste Byens Bager Broby 150.000 kroner i tabt omsætning.

- Det er en vurdering ud fra det antal kunder, vi plejer at have, og så det vi har haft i den seneste uge, siger hun.

Signe Duvander registrerer dagligt, hvor mange kunder der er inde i butikken, og hun kan konstatere, at gravearbejdet nogle dage næsten har halveret kundestrømmen.

Signe Duvander har i alt 15 ansatte, hvoraf de fem er voksne og på fuld tid.

Vi tager hensyn

Hos Fjernvarme Fyn er forsyningschef Jacob Rasmussen ansvarlig for, at arbejdet foregår efter reglerne og så lempeligt som muligt for det lokale næringsliv. Han understreger, at der er sendt informationsbreve og foldere ud til de berørte beboere omkring arbejdet.

- Men omfanget kommer ofte bag på folk. Vi er godt klar over, at den type butik har mange strøgkunder, der smider bilen uden for butikken, fordi de lige skal ind og have seks rundstykker og en pakke smør. Det kan de ikke i den her periode, siger han.

Han kan dog ikke genkende billedet af, at der ikke tages hensyn fra entreprenørens side.

- Vi har gjort tilgængeligheden til butikken så god som mulig med en midlertidig p-plads. Folk kan komme af med deres bil, når de skal ind til bageren. Stikledningen ind til bagerbutikken vil blive gravet om aftenen, efter butikken er lukket, så det generer mindst muligt, siger han.

Ifølge Jacob Rasmussen er det ikke muligt at lukke op for gennemkørende trafik i weekenden, når arbejdet ligger stille.

- Der er en afspærringsplan, og den er godkendt i Faaborg-Midtfyn Kommune. Problemet er, at med de graverender, vi er nødt til at lave, er der ikke er plads til, at biler kan passere hinanden - i hvert fald ikke lovligt og forsvarligt, siger han.

Byens Bager raser: Gravearbejde koster en formue i tabt omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce