Lokalplanen, som netop er sendt i offentlig høring, tager et bid af det store grønne område mellem Holmehøjvej og Guldhøj
RINGE: En bid af de store grønne arealer, som ligger mellem Holmehøjvej og Guldhøj, forsvinder, når byggeriet af den nye børneinstitution De Fire Årstider går i gang.

Dermed æder byen sig ind på et af de centralt beliggende grønne områder, som hidtil har ligget hen til fri benyttelse.

Alligevel mener formanden for idrætssamvirket, Troels Stubager, at der ikke er grund til bekymring.

- Området ligger pænt langt væk fra tennisbane og fodboldbaner, og jeg kan ikke forestille mig, at man en dag ville inddrage dem til bebyggelse. Jeg har en dyb tiltro til, at det vil kommunen ikke gøre efter al den snak om den grønne helhedsplan, erklærer Troels Stubager.

Den nye lokalplan og tillæg til kommuneplan, som netop er sendt i offentlig høring indtil 11. december, skal bane vejen for byggeriet af den nye børneinstitution på det grønne område nord for Midtfyns Gymnasium. I planerne har embedsfolk og politikere foruden institutionsbyggeriet indtænkt mulighed for en fremtidig udvikling af Ringe by, nemlig ved at fastlægge, at området kan bruges til offentlige formål som skole og sportsanlæg, børnehave, fritidsgård, sportshal, campingplads og lignende.

Troels Stubager, der i øvrigt glæder sig over lokalplanens udformning med plads til grønt omkring institutionen, ville først være på vagt, hvis embedsmænd og politikere begyndte at pille ved skoven eller kom tættere på sportsbanerne.

Byggeri i 9,5 meter

- Ringe er godt forsynet med grønne områder, også sportspladser. Foreløbig kan jeg ikke se, at der er brug for udvidelser bortset fra, at fodboldklubben har talt om at få en kunststofbane, men der kunne være behov for udvidelse af campingpladsen, siger Troels Stubager, som også privat bor tæt på boldbaner, tennisbane og campingplads.

- Med hensyn til campingpladsen tror jeg, at det skal være et enten eller. Enten skal campingpladsen fungere som i dag, eller, hvis den skulle udvides til en kæmpe plads, ligge et helt andet sted, mener Troels Stubager.

I lokalplanen er der taget højde for, at den nuværende børnehave De Fire Årstider ved Kompan er baseret på udeliv. Derfor vægtes arealerne uden for institutionen, så de kan fungere perfekt som rammer om børnenes udeliv hele året. For eksempel er der planer om at lave ændringer i terrænet samt plante træer og buske på grunden.

Ifølge det forslag, der nu ligger til lokalplanen, må bebyggelsesprocenten ikke overstige 30, lige som byggeriet højst må komme op i 9,5 meter. Området ligger allerede i byzone, og forslaget forudsætter, at der ikke må ændres i stiforløbet til og fra området.
  • fyens.dk