Butikslivet stortrives i Ringe


Butikslivet stortrives i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Detailhandelen er i vækst, selv om motorvejen har gjort det lettere at komme til Odense og Svendborg

RINGE: Der bliver flere og flere af dem, og de fylder mere og mere i byen.

Antallet af butikker i Ringe er siden 1999 steget med 15 procent, og byens samlede butiksareal er steget med 33 procent i samme periode.

Det viser en ny undersøgelse af detailhandelen i Faaborg-Midtfyn Kommune, som kommunen har lavet i samarbejde med firmaet Cowi A/S.

Fremgangen er bemærkelsesværdig, fordi motorvejen mellem Odense og Svendborg har gjort det nemmere for byens og oplandets beboere at handle i de to store byer. Men siden 1999 er indbyggertallet i Ringe steget med 12 procent, og det er ifølge analysen en væsentlig del af grunden til detailhandelens fremgang.

Undersøgelsen viser dog også, at det brede udvalg og den lette tilgængelighed også spiller en vigtig rolle for væksten i butikslivet. En udvikling, formanden for Ringe Handelsstandsforening, Jesper Larsen, vil arbejde på at holde fast i.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det går så godt. Men vi er også klar over, at vi ikke bare skal læne os tilbage og nyde det. Vi er meget opmærksomme på hele tiden at udvikle vores arbejde, siger formanden for Ringe Handelsstandsforening, der har 92 medlemmer.

En by i fremdrift

Seneste skud på stammen af butikker i Ringe bymidte er tøj- og brugskunstforretningen Frirum i Algade. Indehaver Dorthe Johansen driver i forvejen en forretning i Odenseforstaden Dalum, men for hende var Odense ikke det foretrukne sted at slå dørene op for en ny forretning.

- Jeg synes, Ringe virker som en by i fremdrift. Den ligger godt, der er et godt opland og et godt handelsliv. Og så gør motorvejen jo, at det er nemt at komme hertil fra Odense og Svendborg, siger Dorthe Johansen, der åbnede sin forretning torsdag i denne uge. Men selv om butikken ikke engang er en uge gammel, er Dorthe Johansen ikke i tvivl om, at Ringe er det rigtige sted for hendes butik.

- Det er gået overraskende godt, og jeg har kun fået positive reaktioner på butikken. Jeg er meget positiv omkring at være her, og det er ikke blevet mindre efter modtagelsen, siger Dorthe Johansen.

Over gennemsnittet

Det samlede billede af detailhandelen i Faaborg-Midtfyn Kommune viser, at den trives godt, selv om motorvejen gør det lettere at vælge Odense eller Svendborg som destination for shoppeturen.

Selv om Odense for tiden udbygger detailhandelen massivt, så har Faaborg-Midtfyn Kommune samlet set haft en højere vækst i omsætningen end gennemsnittet for Fyn og resten af landet. En del af grunden til det er, at mange af de mindre byer og lokalsamfund i kommunen har deres egne dagligvarebutikker. Og i modsætning til tendensen mange andre steder i landet viser undersøgelsen, at disse lokale dagligvarebutikker vil blive bevaret i fremtiden.

Butikslivet stortrives i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce