Butiksejers værste oplevelse: Måtte tilbageholde familie med børn for butikstyveri

Lars Pedersen er tredje generation i Mr. Isaksen, og for ham er det en livsstil at være i butikken. Foto: Liselotte Kodahl

Butiksejers værste oplevelse: Måtte tilbageholde familie med børn for butikstyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugeavisen Faaborg sætter i en ny artikelserie forkus på Faaborg som handelsby. I dette afsnit besøger vi herretøjsbutikken Mr. Isaksen, som Lars Pedersen har været en del af i 20 år. Lars Pedersen fortæller her livet i butikken og giver sit syn byens udviklingsmuligheder.

Hvad gør din butik til noget helt særligt?

- Butikken har en fin kombination af rigtig gode mærker inklusive vores eget Mr.-mærke, som alle er kvalitet og med super pasform samt et bredt udvalg af diverse impulsvarer. Vi vægter den personlige service meget højt og har stor glæde ved at kunne hjælpe vores kunder. Vi har et stort kundekendskab og tilpasser os i forbindelse med indkøb, således vi sikrer os de varer, som vore kunder efterspørger. Det ser jeg som en stor styrke for os som forretning. Butikken er et foretagende, der nu kører på tredje generation, jeg selv har været her i foreløbig 20 år. Da jeg overtog ejerskabet af Mr. Isaksen, valgte Poul Isaksen at fortsætte i butikken. Han kunne slet ikke forestille sig, at trække sig helt fra forretningen, så han står nu for vores bogholderi. Det er et tydeligt billede på, at det at drive butik er et livslangt engagement.

Hvad er det sjoveste, værste eller mest pinlige, du personligt har oplevet i butikken?

- Den værste oplevelse, jeg har haft, skete på en meget travl lørdag i butikken, da jeg tog et ægtepar med småbørn i at stjæle tre Boss habitter. De brugte simpelthen en klapvogn med et specielt indbygget rum til at gemme varerne nede i, mens det ene barn sad i klapvognen. Det var meget ubehageligt, at jeg skulle tilbageholde hele familien, til politiet kom og tog sig af sagen.

- En af de sjoveste, oplevelser jeg har haft, var i forbindelse med en af byens helt store succeser, Open By Night i juli for omkring 15 år siden. Ud over det var en fantastisk handelsdag i butikken, havde vi planlagt en event i vores baggård, hvor vi inviterede på mad og livemusik med Jim Skotte & Co til en flad pris, hvor overskuddet gik til fodboldklubben. Vi havde 225 spisende gæster, og min storebror, som var kok, stod for maden. Vi bar konstant flere borde til, skænkede skiftevis en fadøl i gården og solgte derefter lidt tøj. Sådan en dag giver en helt speciel oplevelse for kunderne og ikke mindst os selv i butikken. Det kunne være mega sjovt fremadrettet at lave lignende og anderledes tiltag.

Hvad er en god handel, set med dine øjne?

- En god handel er for mig ikke ensbetydende med en stor indtjening. Kan jeg hjælpe en kunne med god og solid vejledning, og kunden går glad og tilfreds herfra, så er der for mig tale om en god handel. Det giver mig en stor glæde, når vores kunder er glade. På den måde er en handel god for begge parter. Det er fantastisk, når en kunde anerkender den gode service over for os og støtter lokalt. Det er super vigtigt, at vi alle bakker op om vores handelsliv, så jeg kan endnu en gang opfordre til at handle lokalt.

Hvad ser du aktuelt som de største udfordringer for butikslivet?

- Vi er en by med mange små butikker med få ansatte. Det var en styrke for byen under finanskrisen, men i dag er vi konstant udfordrede på vores sårbarhed. Derudover er det svært at fastholde de unge, så de også handler lokalt. Vi prøver at tilgodese de unge i vores sortiment, men vi kan ikke ramme alle. De unge er storforbrugere af nethandel, så vi håber fremadrettet på at vores webshop vil kunne tilgodese de unge også.

Hvordan bliver Faaborg en endnu bedre handelsby?

- Vi er gode til at holde sammen, men vi skal blive endnu bedre og styrke vores samarbejde yderligere. Vi har potentialet til meget mere. Vi skal sigte stort og visionært. Med stiftelsen af Vores Faaborg og Egn ser jeg en mulighed for, at flere arbejdsgrupper kan etableres og samarbejde om at få styrket fællesskabet og skabt ideer og nye spændende aktiviteter til vores by. Jeg ser bestemt, at vi går mod bedre tider. Hvem ved, måske der kunne komme en fusion af vore foreninger på tale?

- Vi har alt at byde på i Faaborg, og jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne tilbyde flere arrangementer i løbet af året. "Julens By" kunne jeg sagtens se gentaget med skøjtebane på torvet og løbende aktiviteter. Det ville kræve, at der blev nedsat et udvalg, som kunne arbejde med det i løbet af året. Ved frivillighedens vej kan vi også meget, hvis vi engagerer os. Der var også muligheder for at holde flere modeshows i fællesskab og arrangere en speciel "Faaborg-dag".

- Det er ligeledes vigtigt med udvikling af vore butikker, og her så jeg gerne et udvalg etableret, hvor butikker, erhvervsråd og kommunen kunne samarbejde om en plan for de tomme butikker. Udvalget kunne designe en "pakke-løsning", som interesserede iværksættere kunne gøre brug af, der indeholdt rådgivning i forhold til økonomi, indkøb, markering m.v. samt kontakter til vore lokale ejendomsmæglere.

- I mine øjne er det nemt at drive butik i Faaborg, og den erfaring, jeg har skabt mig, vil jeg gerne bidrage med til kommende erhvervsdrivende.

- Jeg sidder i bestyrelsen i Shopping Faaborg, og her er vi aktuelt ved at skabe os et overblik over, hvilke butikker vi gerne så komme til byen. Vi er i dialog med de interessante butikker om at indgå et samarbejde fremadrettet.

Hvad laver du efter lukketid?

- Efter lukketid tilbringer jeg tiden med min familie. Jeg har tidligere dyrket meget sport, spillet en hel del fodbold og badminton. Da det er mange timer, jeg bruger i butikken hver dag, bliver det til badminton på motionsplan én gang om ugen ud over cykelturen til og fra arbejdet. Jeg elsker at være i butikken, den er en stor del af mit liv og simpelthen en livsstil for mig.

Mr. Isaksen
Åbningsår: 1926.

Ejer: Lars Pedersen (pr. 1. oktober 2017).

Målgruppe: Fra konfirmationsalderen og opefter.

Vareudbud: Gode mærker med gode pasformer.

Del af kæde: En kæde af 71 butikker.

Webshop/hjemmeside: Har hjemmeside, og webshop kommer til.

Antal ansatte: To fastansatte, en skrædder der kommer hver dag, samt assistance op til jul og ved udsalg. Lars' søn på 20, der læser HF, hjælper også til i butikken, når der er behov for det. Butikken påtænker at skulle have lærlinge igen.

Butiksejers værste oplevelse: Måtte tilbageholde familie med børn for butikstyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce