En 39-årig mand har fået en betinget dom for at stjæle fra sin arbejdsgiver. Blandt andet puttede han cirka 67.000 kroner i egne lomme.

Ringe: Fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

Det blev straffen til en 39-årig mand, som ved Retten i Svendborg er blevet dømt for at stjæle varer og kontanter for et samlet beløb på 88.900 kroner fra sin arbejdsgiver.

Manden blev dømt for underslæb og tyveri, og retssagen blev kørt som en tilståelsessag, hvor den 39-årige lagde alle kortene på bordet.

Han erkendte, at han i en periode på cirka tre måneder i 2017 puttede cirka 67.100 kroner fra omsætningen i forretningen i egen lomme i stedet for at aflevere pengene i banken.

Desuden stjal han diverse beklædningsgenstande til en værdi af cirka 22.000 kroner, som han solgte videre - og pengene fandt aldrig vej til forretningens kasseapparat.

Havde et misbrug

Ifølge dombogen forklarede manden i retten, at tyverierne og underslæbet stod på i en periode, hvor han blandt andet havde et stofmisbrug og problemer i privatlivet.

I retten kom det også frem, at han nu er i gang med en behandling for sit stofmisbrug og er ikke aktuelt misbruger, men dog stadig psykisk afhængig.

Straffen blev gjort betinget af, at den 39-årige ikke begår ny kriminalitet inden for det næste år, og at de 100 timers samfundstjeneste udføres inden for otte måneder fra dommen.

Foruden sagens omkostninger skal den nu dømte også betale 88.900 kroner tilbage til sin nu tidligere arbejdsgiver.

Både erstatningskravet og -størrelsen erkendte den 39-årige også.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.