Samtlige partier er med i forliget om Faaborg-Midtfyn Kommunes økonomi i 2018, der blev indgået fredag eftermiddag. Aftalen giver blandt andet ekstra millioner til børneområdet.

Faaborg-Midtfyn: Borgere i Ryslinge, Gislev og Kværndrup kan nu ånde lettet op - i hvert fald dem som er involveret og har interesse i arbejdet med at gøre hallerne i de tre byer selvstændige efter mange års fællesskab i Ryslingehallerne.

Fredag eftermiddag blev der indgået budgetforlig i Faaborg-Midtfyn Kommune, og budgetaftalen efterkommer et stort ønske fra hallerne om at fjerne en tyngende gæld på 1,2 millioner kroner.

Den gave var langt fra den eneste i budgetaftalen. For første gang i mange år er der ikke udsigt til besparelser på velfærden, men derimod har politikerne lukket op for gaveposen.

- Jeg er utrolig glad for den her budgetaftale, hvor vi formår at kombinere et løft i servicen til borgerne med økonomisk ansvarlighed og investeringer i kommunens fremtid. Det vidner om, at vi har en solid økonomi i Faaborg-Midtfyn, blandt andet fordi vi har fået en ny økonomisk strategi og er gode til at effektivisere og tænke nyt. Det kommer borgerne til gode, siger borgmester Christian Thygesen (V) i en pressemeddelelse.

Børnene er vigtige

Småbørnsområdet er højt prioriteret i budgetaftalen, og 0-6 års-institutionerne kan se frem til 20 millioner kroner over de næste fire år til flere varme hænder. Omregnes det til for eksempel pædagogjob giver det 10-11 nye pædagoger. Derudover afsættes 11 millioner kroner til tidlig indsats over for børn fra udsatte familier.

Dagtilbuddene bidrager dog selv til finansieringen gennem såkaldte hverdagseffektiviseringer og en reduktion i budgetterne på 3,4 millioner kroner på grund af et faldende børnetal.

Området Sundhed og Omsorg får netto 4,4 millioner kroner mere i de kommende år. Her tilgodeses Huset i Faaborg med 578.000 kroner årligt, Havnestuen får 150.000 kroner årligt, mens 300.000 kroner skal bruges på kvalitetssikring af tilbuddet i kommunens madservice.

Desuden er der afsat seks millioner kroner til at sikre et bedre arbejdsmiljø på de kommunale arbejdspladser i kølvandet på de seneste års store forandringer.

Anlæg for 480 millioner

Når det gælder investeringer i nye store anlæg bliver gennemført projekter for 480 millioner kroner de næste fire år.

14,8 millioner skal bruges på området Sundhed og Omsorg, hvoraf de 9,3 millioner er reserveret til certificering af plejehjem, som skal være særligt egnede til borgere med demens.

Knap 15 millioner skal der puttes i børnehaven Hættegården i Ringe i 2018 og 2019, og til cykelstier og opfølgning på trafiksikkerhedsplanen er der de næste fire år afsat 33 millioner kroner.

Budgetaftalen øger i øvrigt serviceudgifterne i kommunen med 17,8 millioner kroner, og aftalen blev underskrevet af samtlige partier. Det er første gang siden 2013, at alle partier har været med.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
To glade museumschefer i Faaborg

To glade museumschefer i Faaborg

Jubelbudget gi'r ny luft til trængte politikere

Jubelbudget gi'r ny luft til trængte politikere

Dét mener toppolitikerne om budgetforliget for 2018

Dét mener toppolitikerne om budgetforliget for 2018