Uddeler Lars Stenfeldt i Super Brugsen Faaborg er en glad mand i disse dage. For lige om lidt går han i gang med en større ombygning af sin forretning.

Det er ikke mere end fem år siden, at han sidst byggede om, men der er nogle ting, han ikke er tilfreds med. Og det bliver der nu lavet om på.

- Vi har lyttet til, hvad folk siger om det, vi lavede sidste gang, og noget var måske ikke det mest hensigtsmæssige set med forbrugernes øjne. Devicen er, at vi skal gøre det mere overskueligt og åbent. Vi lægger især meget vægt på åbent, forklarer Lars Stenfeldt.

Mere overskueligt

Overskueligeheden øges blandt andet ved at bryde den berygtede Berlin-mur ned, som blev opført i 2010. Det såkaldte Berlinmur er den hylde med blandt andet morgenmadsproduktet, der står for enden af kolonial-varerne. Den deler butikken op i to, og efterlader kun lige en smal smøge man kan gå igennem for at komme hen til kasserne. Ellers skal man hele vejen udenom.

Den "mur" har Stenfeldt været ked af, siden den blev lavet, men nu bliver den altså "væltet."

Så fremover vil der være fri passage og bedre udsyn over til området med slik og kasselinjerne.

Og det sker mere i overskuelighedens tegn.

Grøntafdelingen forbliver stort set, som den plejer at være, bortset fra at den store reol med sundt slik, der lige nu spærrer for udsynet, bliver fjernet.

Brødet bliver flyttet op for enden af mælkekølerne.

Her står der i dag øl og vand og snacks. Men alt det bliver flyttet, så det fremover vil stå i forlængelse af vin- og specialøl-afdelingen.

Her kommer der også mange flere køleskabe op.

Hvor øl og vand var, bliver der en stor økologisk afdeling med forholdsvis lave hylder.

Tanken er så, at man faktisk kan stå i grøntafdelingen og se ned gennem hele butikken.

- Vi vil gerne gøre os mere synlige. Medarbejderne må ikke være gemt væk, understreger Lars Stenfeldt.

Sløjfer en kasse

Der bliver rykket rundt med dyremad, non-food og børneting.

Kasselinjen bliver også lavet om. Kasse 4 sløjfes, så der fremover kun er tre, men de resterende får til gengæld nyt hardware, så de bliver 25 procent hurtigere. Og det vil betyde en del med 6000 ugentlige ekspeditioner.

Ombygningen denne gang vil max tage tre uger.

Og den bliver meget billigere end sidste gang. Dengang skiftede de al køl og frost, og det løb op i 3,4 millioner. Denne gang koster det kun 250.000 kroner.

- Det er hænderne på medarbejderne, der skal lave det meste nu, siger Lars Stenfeldt.

Han har nu være uddeler i 14 år, og denne gang bliver det sjette gang, de laver om.

- Men jeg glæder mig. Jeg er rigtig glad for tegningen denne gang, slutter han.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.