Der er solgt anparter for små 200.000 kroner i tankanlægget, og bestyrelsen for Vester Hæsinge Lokalbrugs forhandler stadig med kreditorerne Coop og Nordea.

Vester Hæsinge: Endnu en komplikation er stødt til i den hårde overlevelseskamp, som bestyrelsen for Lokalbrugsen i Vester Hæsinge i øjeblikket er ude i. Brugsuddeleren har nemlig netop sagt op og fratræder med udgangen af oktober.

- Og dermed har vi jo en ny situation. Det er bliver ikke let at finde en ny uddeler, der har de nødvendige kompetencer, som vil starte i en butik på det grundlag, vi kan tilbyde, siger bestyrelsesformand Ole Worregård.

Uddelerens opsigelse sker samtidig med, at bestyrelsen prøver at afværge den truende konkurs. Brugsen slås med en stor gæld, og der er i øjeblikket forhandlinger med de to største kreditorer Coop og Nordea. Begge skal angiveligt være villige til at indgå en aftale om gældsreduktion, hvis konkursen skal afværges.

På et borgermøde for 14 dage siden hev bestyrelsen ellers lidt af en kanin op af hatten i form af en plan om at frasælge OK-tanken, der blev etableret i 2008 og næsten er betalt ud.

Planen er, at et anpartsselskab skal købe tankanlægget af brugsen for på den måde at sikre, at der fortsat kan købes brændstof i Vester Hæsinge og ikke mindst vil et salg kunne tilføre Lokalbrugsen noget frisk kapital.

Håbet var at havne et sted mellem 200.000 og 300.000 kroner i anparter, og det mål er næsten nået.

Ifølge Ole Worregård er der givet tilsagn om køb af anparter for små 200.000 kroner.

- Og det er jo meget godt, synes vi, siger bestyrelsesformanden.

Oprindelig var deadline for anpartssalget sat til den 30. september, men den er nu blevet forlænget på ubestemt tid.

- Så det er fortsat muligt at lægge billet ind på køb af anparter, siger han.

Bestyrelsen er i øjeblikket i en næsten daglig telefonisk dialog med sine to største kreditorer, fortæller Ole Worregård.

- Jeg synes, det er lidt uafklaret lige nu, hvor den havner henne. Det kan både gå den ene og den anden vej, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
2
Brugs: - Vi hænger fast med neglene

Brugs: - Vi hænger fast med neglene

Brugs vil overleve: Støt os og vind en bil

Brugs vil overleve: Støt os og vind en bil

1
Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke

Redning lykkedes ikke: Brugsen i Vester Hæsinge må lukke