Brøndejere forener sig i stor stil


Brøndejere forener sig i stor stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et halvt år har omkring 60 af kommunens brøndejere indmeldt sig i Dansk Brøndejerforening. Hvorfor?

FAABORG-MIDTFYN: Den landsdækkende organisation Dansk Brøndejerforening har i løbet af et halvt års tid modtaget omkring 60 nye medlemmer fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er ganske mange medlemmer på forholdsvis kort tid, mener foreningens formand Wisti Wistisen, Morud.

Blandt andet derfor holder foreningen et offentligt møde på Brobyværk Kro 28. maj for at finde ud af, hvad der stikker under.

- Når mange melder sig ind, kunne man umiddelbart opfatte det som udtryk for utilfredshed med kommunens administration af vandforsyningsloven, siger Wisti Wistisen, der dog i samme åndedræt understreger:

- Vi har ingen specifik kendskab til, at der foregår noget, som ikke er i orden i Faaborg-Midtfyn Kommune. Men det skal mødet være med til at klarlægge.

Trængte brøndejere

- Hvis brøndejere føler sig trængt i forhold til skriverier fra kommunen, så melder de sig ind i en forening som vores, lyder Wisti Wistisens erfaring.

Ifølge ham ser tilstrømningen af nye medlemmer fra Faaborg-Midtfyn ikke ud til være slut endnu.

Han understreger, at foreningens budskab er, at brøndejere skal sørge for, at deres egne forhold er i orden. Ikke for kommunens skyld, men for deres egen.

Men samtidig oplever han eksempler på, at kommunerne kan være lige lovlig nidkære i deres forvaltning.

Og det er her, at foreningen kan rådgive og vejlede sine medlemmer over for kommunen, mener han.

- Vi vil have rent urenset drikkevand op fra vores brønde. Vi ønsker at bevare vores brønde, som er en hævdvunden ret gennem mange år, siger han.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har der det seneste halve år været flere eksempler på kollisionskurs mellem kommune og brøndejere.

Især har der været fokus på Avernakø, hvor brøndejerne har trodset kommunen og er gået i gang med at renovere brøndene, selv om kommunen ikke er færdig med at tage stilling til, om brøndejerne skal tilsluttes vandværket, fordi en række brønde på Avernakø i øjeblikket har problemer med for høje bakterietal.

Det lykkedes ikke i går at træffe talsmand for brønd­ejerne på Avernakø, Flemming Elsborg.

Men formand for teknisk udvalg, Grethe Justesen (K), ser ikke de mange indmeldelser i Dansk Brøndejerforening som et udtryk for utilfredshed, tværtimod.

- Jeg ser det som udtryk for folks interesse for, at vi også fremover kan have rent drikkevand, siger hun og pointerer, at det er godt med en forening til at skærpe bevidstheden om ansvaret hos brøndejerne gennem oplysende arbejde.

- Brøndejerne bærer jo et kæmpe ansvar. De graver lommer direkte ned i vores undergrund, siger Grethe Justesen.

Dansk Brøndejerforening har omkring 1000 medlemmer, hvoraf 245 kommer fra hele Fyn, ifølge Wisti Wistisen.

- Så Fyn er jo klart overrepræsenteret i foreningen, siger Wisti Wistisen.

Brøndejere forener sig i stor stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce