Brødflove trafiksyndere: Snart kan bagerkunder holde lovligt i Faaborg

Lige for tiden er Vesterports Bageri lukket på grund af modernisering, men forretningen genåbner på onsdag, og snart kan kunderne lovligt parkere i Vestergade. Foto: Palle Søby

Brødflove trafiksyndere: Snart kan bagerkunder holde lovligt i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to måneder med parkeringskontrol og omkring 300 p-afgifter til ulydige bilister justerer Faaborg-Midtfyn Kommune på bestemmelserne. Det betyder flere parkeringspladser i Faaborg og lempelse af tidsbegrænsning i både Faaborg og Ringe.

Faaborg-Midtfyn: Fremover skal man ikke risikere en parkeringsafgift, når man standser bilen i Faaborgs Vestergade for at hente morgenbrød i Vesterports Bageri.

Det mener politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, der justerer parkeringsbestemmelserne i Faaborg-Midtfyn Kommune efter et par måneder med kommunal parkeringskontrol og udstedelse af omkring 300 afgifter for ulovlig parkering.

I de travle morgentimer holder der op til 7-8 biler ad gangen foran bageren i Vestergade, selv om det ikke har været lovligt at parkere der. Det bliver det nu - i op til 15 minutter. Der opsættes skilte, men uden markerede parkeringsbåse. Det bliver der til gengæld i Mellemgade og Grønnegade, hvor der etableres et par ekstra parkeringspladser med halvtimesbegrænsning over for kiosken i Mellemgade og ud for blomsterhandleren i Grønnegade.

- Vi har fået henvendelser om, at bestemmelserne ikke alle steder fungerer hensigtsmæssigt. Det prøver vi at imødekomme med de her tiltag, og så må vi se, hvordan det bliver modtaget. Det her bliver ikke den sidste evaluering af parkeringsforholdene, siger Søren Kristensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Nye skilte før påske
De nye parkeringsbestemmelser træder i kraft i takt med, at kommunen sætter nye skilte op.- Som trafikant skal man altid rette sig efter den aktuelle skiltning. Vi er ved at bestille nye skilte, og afhængigt af, hvor travlt leverandøren har, går der vel to til fire uger før Intern Drift får udskiftet skiltene de forskellige steder, oplyser afdelingsleder Ole Tyrsted Jørgensen, Faaborg-Midtfyn Kommune

En glad bager

- Det var vores håb, at det endte sådan. Det er vi kun glade for, fastslår bagermester Brian Brøndum, der dog ikke har kendskab til, at nogen af hans kunder skulle være blevet straffet med en parkeringsafgift.

Han hilser det ligeledes velkommen, at politikerne har besluttet at droppe sommergågaden, når det gælder Vestergade.

Også på et andet punkt bliver byens handlende imødekommet. Den generelle tidsbegrænsning på kommunale p-pladser i Faaborg ændres fra to timer til tre timer.

- Så burde man kunne nå både at komme i brugsen og en anden forretning eller hvilket ærinde, man måtte have, vurderer Søren Kristensen.

Også i Ringe bliver tidsbegrænsningen justeret. Både i Algade og Jernbanegade har der været 15 minutters parkering. Fremover bliver det tilladt at holde 30 minutter i Algade og en hel time i Jernbanegade.

Moderat kontrol

Det er første gang, men ifølge Søren Kristensen altså næppe sidste gang, at parkeringsbestemmelserne kommer på vægten, siden parkeringskontrollen blev genindført. Opgaven blev tidligere varetaget af Fyns Politi, der opsagde aftalen med de fynske kommuner i efteråret 2016.

I længere tid var det næsten uden risiko at langtidsparkere på de offentlige p-pladser, men efter anbefaling fra Ringe Handelsstandsforening og Shopping Faaborg besluttede kommunalbestyrelsen at ansætte et par kontrollører på deltid. De har siden november patruljeret især i Faaborg og Ringe, men også andre steder i kommunen med parkeringsrestriktioner. I begyndelsen fik ulovligt parkerede biler en venlig hilsen under viskeren, men siden 3. januar er der skrevet afgifter ud.

- Det toppede med afgifterne i begyndelsen af januar, og siden er tallet faldet i takt med, at bilisterne har vænnet sig til at bruge parkeringsskiven, siger Søren Kristensen, der betegner parkeringskontrollen som moderat.

- Men det er klart, at parkeringsvagten jo ikke kan nøjes med at tage hveranden bil dernedad.

Brødflove trafiksyndere: Snart kan bagerkunder holde lovligt i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce