Brød selv lov efter indbrud: Værtshus lægger billeder af tyv op på facebook

En noget kikset indbrudstyv nøjedes med at stjæle en pakke søm i baren "Hos Peter" Foto: Bent Warncke

Brød selv lov efter indbrud: Værtshus lægger billeder af tyv op på facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter halvanden timers research brød en mand natten til onsdag ind i baren "Hos Peter" - og stjal en pakke søm. Ejere har valgt at offentligøre billeder af tyven på Facebook.

Faaborg: Det var et noget kikset indbrud, der natten til onsdag blev begået mod baren "Hos Peter" på Banegårdspladsen i Faaborg.

Indehaverne Peter Kirkegaard og Jannie Breith har valgt at beskrive indbruddet i et opslag på Facebook, hvor de samtidig har vedhæftet billeder op af indbrudstyven.

Indbrudstyven blev nemlig fotograferet af overvågningskameraer, hver gang han nærmere sig bygningen. Første gang, han dukkede op på skærmen, var klokken 02.21 - næste gang klokken 03.18, hvor han stillede en cykel fra sig - og klokken 03.40 må han have ment, at tiden nu var moden. Efter at have spejdet lidt ind gennem ruden til baren stående på en havestol, valgte han at smide en sten gennem ruden og bryde ind i baren.

- De første to gange kom han uden strømpe over hovedet, men den sidste gang må han have ment, at der skulle lidt ekstra gangsterstil over det - så der havde han trukket en sort nylonstrømpe over hovedet, fortæller Jannie Breith.

Selv om der stod masser af hele spiritusflasker fremme i baren, var det eneste tyven tog med sig en lille kasse med søm.

- Så vi konkluderer, at han må være håndværkertypen, og at det må have været et meget presserende håndværkerprojekt. Nej, han må have gået efter kontanter. Han havde en pose med og må have troet, at vi er så dumme at lade kontanter ligge tilbage i kassen. Måske har han også troet, at vi stadig har spilleautomater - men det har vi altså ikke mere, fortæller Jannie Breith.

Ulovlig offentliggørelse
I dag er det efter persondataloven ulovligt og forbundet med bødestraf at offentliggøre billeder fra f.eks. overvågningskameraer, hvor man kan se personer begå indbrud. Det må kun politiet.Justitsminister Søren Pape Poulsen er dog på vej med et lovforslag, så f.eks. butiksejere kan dele billeder af indbrud med hinanden i et lukket system.

Det vil selv efter lovens ikrafttræden fortsæt være ulovligt at hænge formodede indbrudstyve ud på f.eks Facebook.

Ironisk distance

Det lidt kiksede indtryk forstærkes af, at indbrudstyven faktisk også efterlod en noget rusten grensaks, som han angiveligt havde stjålet i gården ved siden af baren.

Hvad den skulle bruges fremstår lidt uklart.

- Han har vel tænkt, at den så lidt indbrudsagtig ud, og at han kunne klippe et eller andet over med den. Helt knivskarp er han ikke - det tror jeg godt, vi kan konkludere, siger Jannie Breith.

I har lagt overvågningsbilleder af ham ud på Facebook - det er vist ikke helt lovligt?

- Nåh, det ved vi slet ikke noget om, at vi ikke må. Folk siger jo så meget, men der er jeg helt blank. Det kan da godt være, du har ret - det skal jeg da lige have undersøgt nærmere, siger hun.

Fornemmer man en vis ironisk distance her?

- Vi har valgt at tage det her fra den humoristiske side. Ham her vil vi rigtig gerne hjælpe, for han har virkelig brug for det, siger Jannie Breith.

Billederne på Facebook har fået flere til at ringe med bud på, hvem det er, der optræder på overvågningsbillederne.

De oplysninger bliver nu videregivet til politiet, fortæller Jannie Breith.

- Vores største bekymring er, at sådan en som ham bare vader ind til en familie midt om natten - hvad sker der så? Vi synes, det er vigtigt at få sådan én stoppet, siger hun.

Brød selv lov efter indbrud: Værtshus lægger billeder af tyv op på facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce