Brobyværk Kro på DR 2


Brobyværk Kro på DR 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TEMAAFTEN: Ubetalelig reklame for hele Broby Kommune
BROBYVÆRK: Ubetalelig reklame for hele kommunen. Sådan karakteriserer Anne-Lise Jørgensen, der sammen med gemalen Ib Jørgensen driver Brobyværk Kro, den to timer lange temaaften på DR 2 på lørdag, som skildrer Brobyværk - især kroen.

Det er værtsparret på den gamle kro, der er den direkte årsag til, at der sættes fokus på landsbyen.

- Danmarks Radio søgte efter kroer med en speciel historie. Anne-Lise og jeg satte os så ned og skrev om kroens historie, om beliggenheden og lidt om os selv - og så blev vi såmænd udvalgt, siger Ib Jørgensen, hvis bedstefar forpagtede kroen allerede i 1907.

Siden 1920 har den været i familiens eje, og Ib Jørgensen er således tredje generation på stedet.

Fokus på gamle kroer

Programmet indgår i række temaaftner, der sætter fokus på en kulturarv, inden den helt forsvinder - de gamle kroer.

Derfor er omdrejningspunktet kroens forberedelser til det såkaldte "gule-ærter-konvent" for biskop, præster, og menighedsråd. Arbejdet følges fra tidlig morgen til sen nat, hvorefter kroparret går i gang med forberedelserne til en ny fest dagen efter.

Men seerne får meget mere at se fra Brobyværk. Blandt andre KEN Maskinfabrik, Brobyværk Blomster Center, hvor indehaver Ove Andersen blandt andet fortæller om byens hundelortekampagne, og papirklipperen Sonia Brandes slår kameraerne også et smut forbi.

Stamgæster

Også kroens kunder kan se sig selv i fjernsynet lørdag aften. Brødreparret Johannes Thomsen, 87, og Verner Hansen, 81, besøger hver dag klokken 12 Brobyværk Kro for at spise dagens varme måltid.

- Da vores koner døde fandt vi ud af at det simpelthen er for kedeligt at sidde alene derhjemme og spise. Derfor fandt vi på det med kroen. Her får vi dejlig, varieret mad ¿ og så er vi jo fri for at vaske op, smiler de to lune brødre.

Ud over den gode mad nyder brødrene også samværet med andre lokale.

- Vi hører nogle gode røverhistorier, og får talt med andre af byens beboere. Og når der er fest inde i en af salene, har vi jo et dejligt overblik over, hvem der er med, siger Johannes Thomsen.

DR 2 blænder op for to timers fjernsyn fra Brobyværk lørdag aften klokken 20.30.

Brobyværk Kro på DR 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce