Broby udflugtsmål for sydamerikanere

Der blev tolket en del frem og tilbage mellem spansk og dansk, da gruppen af planlæggere fra Bolivia, Guatemala, Honduras og Nicaragua i går var på tur til Broby-områdets bløde bakker for at se genslyngningen af Odense Å.
Foto: Tim K. Jensen

Broby udflugtsmål for sydamerikanere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 planlæggere fra Syd- og Mellemamerika var i går på ekskursion til Odense Å

BROBY: Hvem skulle tro, at Odense Å og dens snoede løb mellem Brobyværk og Nr. Broby i fremtiden kan få betydning for naturen i så fjerne lande som Bolivia, Honduras og Guatemala?

Nej vel. Men det kan den. I går fik åen og det igangværende genslyngningsprojekt, hvor den udrettede å lægges tilbage i et snoet leje, nemlig besøg af 20 naturplanlæggere fra kommuner og ministerier i flere lande i Syd- og Mellemamerika.

Delegationen er i Danmark i fire uger som et del af et Danida-udviklingsprojekt, og tanken er, at planlæggerne skal blive klogere på dansk tradition, når det gælder naturplanlægning.

Det seneste par dage har gæsterne været på Fyn for at høre om vandplanlægning, som det hedder, og måske kan besøget ved Odense Å hjælpe de syd- og mellemamerikanske lande med ikke at begå samme fejl, når det gælder et godt vandmiljø, som vi har begået i Danmark.

Baglæns udvikling

Ifølge projektkoordinator Ole Tyrsted Jørgensen fra Miljøministeriets fynske forpost, Miljøcenter Odense, gav de besøgende udtryk for, at det er interessant at se, hvordan udviklingen "føres baglæns" i Danmark for at skabe bedre forhold for naturen og fjerne forurenenede næringsstoffer fra vandmiljøet.

Delegationen fra Syd- og Mellemamerika har været på Fyn siden mandag, hvor den rundede grusgravene i Tarup-Davinde-området ved Årslev for at se på, hvordan naturen kan re-etableres som rekreativt område, når stedet er tømt for råstoffer.

Broby udflugtsmål for sydamerikanere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce