Broby glemte kørepengene


Broby glemte kørepengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GODTGØRELSE:Hjemmehjælpere får efterbetalt 214.000 kroner

BROBY:22 medarbejdere ved hjemmeplejen i Broby Kommune har hver fået mellem 4000 og 25.000 kroner i efterbetaling for kørsel i egen bil mellem hjem og arbejdssted.

Det er penge, som Broby Kommune efter overenskomsten løbende skulle have udbetalt i kørselsgodtgørelse.

- Det er korrekt, at vi er blevet gjort opmærksom på, at der er den aftale i overenskomsten. Det har vi taget til efterretning, og pengene er blevet udbetalt til de pågældende medarbejdere, siger borgmesterErling Bonnesen (V).

Sagen er en udløber af en større skattesag sidste år, hvor mange, fynske hjemmehjælpere fik et skattesmæk, fordi deres kommuner havde udbetalt godtgørelsen uden at trække skat. I de fleste tilfælde, blandt andet i Ringe Kommune, blev hjemmehjælperne holdt helt eller delvis skadesløse af arbejdsgiveren.

På baggrund af den sag har FOAOdense undersøgt praksis i de 15 kommuner fagforeningen dækker, og det viste sig, at fire kommuner slet ikke udbetalt godtgørelse for kørsel i egen bil mellem hjem og arbejdssted.

Foruden Broby Kommune drejer det sig om Langeskov, Ullerslev og Munkebo. De har tilsammen efterbetalt 435.000 kroner til medarbejdere i hjemmeplejen. Alene i Broby Kommune, der er den geografisk største, drejer det sig om 214.000 kroner.

Den skattefrie kørselsgodtgørelse, som hjemmehjælperne får for at bruge egen bil mellem de skiftende arbejdssteder, har Broby Kommune hele tiden betalt.

Her drejer det sig alene om den første tur hjemmefra og hjem igen efter fyraften. Den godtgørelse er til gengæld skattepligtig, og der er trukket skat af efterbetalingen.

Broby glemte kørepengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce