Brangstrup Festival er snart klar til at løbe af stablen igen takket være STU Brangstrups elever og personale.

Bandet Juncker, der slog i gennem med landeplagen 'Mogens og Karen' om det lidt specielle par af samme navn, skal snart optræde på en helt særlig festival.

Fredag eftermiddag, står bandet på scenen til Brandstrup Festival 2017 på STU Brangstup, der er en skole for unge med særlige behov.

Brangstrup Festival 2017

Brangstrup Festival 2017 løber af stablen fredag den 17. maj, hvor Unico åbner den store scene klokken 12.00.Festivalen er arrangeret af STU Brangstrup i samarbejde med STU Vestfyn og Odense.

Hovednavnet i år er Klumben og Raske Penge, der for år siden spillede på Roskilde Festivals Orange Scene. Derudover optræder også Juncker, Keinsten, Holmen Hustlers, Bali, Girl Power Band, Unico, DJ Mads Crone, Brangstrup Allstars og Finurlige Finn's Trylleshow.

Om få år har festivalen 20 års jubilæum.

Det koster 150 kroner for voksne og 50 kroner for børn under 15 år, og man kan købe biletter i døren.

Festivalen finder sted på STU Brangstrup, der er en skole for børn med særlige behov.

 

Men der er en hel del, der skal gøres klar, før bandet kan stille sig op på scenen og synge for gæsterne.

Mandag formiddag er et stort telt med røde og hvide striber allerede slået op og står og skinner i solen. Men indvendig mangler stadig den store scene. Den kommer i en stor lastbil ved middagstid.

Tager fat

- Det var noget med en scene, siger lastbilchaufføren.

- Skal du have hjælp?, spørger en af de unge.

- Ja, svarer han med et lille smil og åbner døren, der afslører at hele lastbilen er proppet med tunge scene-komponenter. Han har i den grad brug for hjælp.

Og hjælp får han. Han ville nok ikke kunne tømme bilen alene, hvis han skal hjem samme dag, men lastbilen bliver hurtigt tømt.

En af eleverne, der hjælper, er Ferzi Baftijari. Han henvender sig selv til avisens udsendte.

- Det går hurtigt, hva?, siger han. Og det er gået hurtigt. På under en time er der næsten en halv scene på på benene - den store scene, der fylder godt op i det store festivals-telt.

Løfter i flok

Det er Ferzi Baftajaris første gang på Brangstrup Festival. Men selvom festivalen starter fredag, virker han ikke sønderligt optaget af koncerterne endnu. Til gengæld er han glad for at snakke om, hvad de har forberedt i fællesskab på skolen, og fortæller lystigt om den lille scene samt teltet, og hvornår det hele blev sat op.

Og der er da også en dybere mening med festivalen udover, at gæsterne skal have det sjovt. Det forklarer Claus Skovgaard Mikkelsen, der er socialpædagog på skolen og en af de to ansvarlige for festivalen. Det giver de unge meget, at de opdager hvor meget arbejde, der ligger i at forberede en festival for 3-400 mennesker, og hvor meget man kan løfte i flok.

  • Af: