Bramfri skoforhandler: - Fedt at blive blinket til af en fyr på 16

Alexandra Nyegaard i butikken, der blev etableret i 1932 af hendes farfar.

Bramfri skoforhandler: - Fedt at blive blinket til af en fyr på 16

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I UgeAvisens Faaborg serie om handelslivet i Faaborg møder vi denne gang Alexandra Nyegaard, tredje generations indehaver af Nyegaard Sko. Hun låner sko til de gamle på Prices Have og bliver flirtet med af fyre på 16.

- Hvad gør din butik til noget helt særligt?

- Min farfar åbnede butikken tilbage i 1932, min far overtog den i 1960, og efterfølgende blev butikken for 15 år siden min i 2003. Det er en af de få butikker, som har været familieejet i tre generationer og har ligget på samme adresse i alle årene.

- Butikken har meget forskelligt at byde på, til enhver smag og pengepung. Jeg har haft mange gode og faste kunder gennem tiden, og det er jeg taknemmelig for. Jeg holder af at have en god dialog med mine kunder og give dem den bedste rådgivning, og kan kunderne ikke komme til mig, så må skoene komme til kunderne.

- Derfor låner jeg ofte sko ud til personalet eller de pårørende til beboerne på eksempelvis Prices Have Centret. De hjælper de ældre med at prøve sko og finde det bedste fodtøj, hvorefter jeg får de resterende sko retur. Det synes jeg er en god måde at kunne servicere mine kunder på.

Fakta
Åbningsår: 1932.

Ejer: Alexandra Nyegaard.

Målgruppe: Alle med skorstørrelse 16-50.

Vareudbud: Sko, støvler, træsko, hjemmesko til herrer, damer og børn.

Del af kæde: Nej.

Webshop/hjemmeside: Hjemmeside med webshop har eksisteret de seneste seks-otte år.

Antal ansatte: Alexandra Nyegaard og to yderligere til hjælp i butikken, samt et par veninder, der kommer og hjælper.
En gammeldags skomåler, hvor man træder op i sværte og derefter sætter sit fodaftryk på papiret. Skoene er et par gamle selskabssko fra 30?erne. Foto: Liselotte Kodahl
En gammeldags skomåler, hvor man træder op i sværte og derefter sætter sit fodaftryk på papiret. Skoene er et par gamle selskabssko fra 30?erne. Foto: Liselotte Kodahl

- Da jeg ikke er del af en kæde, har jeg den frihed at kunne købe de varer hjem fra messerne, som jeg har lyst til at have i butikken, og som jeg ved, der er kunder, der efterspørger. Jeg elsker farver, og sælger for eksempel rigtig mange røde sko og støvler her i butikken, så dem er jeg også altid på udkig efter på de messer, jeg deltager i to gange årligt i Bella Centret.

- Sidste år blev jeg kontaktet af en indfødt herre fra Paris, som havde fundet et par røde skindstøvler, han gerne ville forære sin hustru. Da jeg på webshoppen ikke handler med udenlandsk valuta, lavede han i stedet en bankoverførsel til mig, og jeg kvitterede med at sende støvlerne til Paris - det er da vildt, at man som skobutik i Faaborg kan sende sko til Paris.

- Hvad er det sjoveste, du personligt har oplevet i butikken?

- Jeg havde en dag en gut på omkring 16 år, der kom ind i butikken med et par sko, han havde købt brugt, og hvor sålerne var gået løse, og han ville gerne have dem limet. Det fik han, og da han kom for at hente skoene, udbrød han: "Hold kæft, hvor er de fede!"

- Vi sagde farvel, og jeg ønskede ham en fortsat god dag, hvorefter han kvitterede med: "Tusind tak, dejlig dag til dig og tak for en fantastisk service", hvorefter han blinkede til mig!

Den gamle skrivemaskine brugte Alexandras far, dengang han havde butikken. Foto: Liselotte Kodahl
Den gamle skrivemaskine brugte Alexandras far, dengang han havde butikken. Foto: Liselotte Kodahl

- "Blinkeriet" grinede vi meget ad bagefter, men hvor er det dejligt at få en herlig tilbagemelding fra en kunde, som har haft en god købsoplevelse. Selvfølgelig levede jeg også længe på, at jeg i en alder af 50 år var blevet blinket til af én på 16.

- Hvad er en god handel, set med dine øjne?

- Når folk er tilfredse med min vejledning og den vare, de får med sig. Det er glædeligt at have en god snak med mine kunder, og dejligt når jeg får en positiv tilbagemelding retur. Jeg sætter også stor pris på, at mine kunder er ærlige og fortæller mig, hvis en sko ikke lever op til deres forventninger, for så er det klart, jeg fremadrettet går uden om den model på messerne.

- Hvad ser du aktuelt som de største udfordringer for butikslivet?

- For mig at se skal bankerne åbne langt mere op for kassen, end de gør aktuelt. Hvis du i dag ikke har en stor startkapital, så vil bankerne ikke låne dig penge. Det er jo med til at afskrække dem, der går med en iværksætter i "maven". Jeg er overbevist om, at hvis folk havde opbakning fra pengeinstitutterne, så ville vi se langt flere butikker skyde op rundt omkring, og det ville betyde meget mere liv til byen.

- De store webshops ser jeg som en trussel for os mindre butikker og webshops. Her taler jeg om eksempelvis Boozt og Zalando. De har nemlig muligheden for at sælge billige varer med rabat, da de køber i meget store mængder og derfor også kan forhandle sig frem til langt billigere indkøbspris. Det øgede marked af webshops skyldes måske, at vi har fået mindre tid, eller at vi prioriterer anderledes.

Alexandra Nyegaard i butikken, der blev etableret i 1932 af hendes farfar.
Alexandra Nyegaard i butikken, der blev etableret i 1932 af hendes farfar.

- Hvordan bliver Faaborg en endnu bedre handelsby?

- Personligt kunne jeg godt savne lidt mere åbenhed blandt folk. Vi engagerer os mindre og mindre i hinanden, og jeg kan oprigtigt være bange for, om vi bliver asociale med tiden. Lad os interessere os mere for hinanden, hilse på hinanden med et smil og huske også at prioritere nærværet.

- Hvad laver du efter lukketid?

- Jeg holder meget af at gå ture i vores charmerende omgivelser her i byen og spiller ligeledes golf. De seneste 12 år har jeg været ansat som spinning-instruktør i Bella Beluga. Ud over instruktørtimerne onsdag morgen og torsdag aften bruger jeg de øvrige morgener i centret, hvor jeg går til styrke- og crosstræning eller tager nogle kilometer i romaskinen. Jeg kan slet ikke undvære min træning, for det er mit daglige frirum.

- Til april tager min søster og jeg på vandrertur i det skotske højland. Det glæder jeg mig vildt meget til, og fodtøjet - det er på plads.

Bramfri skoforhandler: - Fedt at blive blinket til af en fyr på 16

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce