Borgmesteren pakker efter 16 år i spidsen

Bo Andersen har haft mange opgaver som borgmester siden 1994 - alt fra forsøg på at sælge jord til et tysk storcenter til cykeltur med den tidligere amerikanske ambassadør James P. Cain - og som VIP under en storstilet hjemmeværnsøvelse i det sydfynske. Fotocollage: Leif Nørmark Sørensen og Fyens Stiftstidendes pressefotografer 1993-2009.

Borgmesteren pakker efter 16 år i spidsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Bo Andersen (V) forlader om få dage sit kontor efter 16 år i spidsen for Ringe og Faaborg-Midtfyn. Han håber at blive husket for sin åbenhed - og for at være med til at forvandle Ringe fra "en lidt træls stationsby".

Faaborg-Midtfyn: En enkelt flyttekasse er stillet ind på borgmesterkontoret, da avisens udsendte træder ind i lokalet, hvor Bo Andersen holder til nogle få dage endnu.

Indtil videre er kassen gabende tom, og det er ikke engang sikkert, at den når at blive fyldt, før Bo Andersen forlader borgmesterkontoret i Ringe for sidste gang med kassen og 16 års borgmesterminder i favnen.

- Det er jo kommunens kontor, ikke mit, så det er ikke, fordi jeg skal have så meget med. Men der bliver selvfølgelig nogle papirer. Og så de to stager til fyrfadslys, som mine drenge lavede i en af de små klasser, fortæller Bo Andersen og nikker i retning af keramikstagerne på skrivebordet.

Efter fire vundne valg i træk gik den ikke længere for den tidligere bankmand - og partiet Venstre. Om få dage rykker der for første gang nogensinde en socialdemokrat ind i borgmesterkontoret på rådhuset i Ringe.

Men helt fri for liberalt arvegods bliver den nye kommunale førstemand, Hans Jørgensen, ikke. Med mindre socialdemokraten altså rydder dramatisk ud i borgmesterkontorets pyntegenstande.
Møblerne på borgmesterkontoret i Ringe er stort set de samme, som da han flyttede ind for 16 år siden. - De var jo gode nok, så hvorfor skifte ud, lød det fra den pengebevidste tidligere bankmand i 1994.
Møblerne på borgmesterkontoret i Ringe er stort set de samme, som da han flyttede ind for 16 år siden. - De var jo gode nok, så hvorfor skifte ud, lød det fra den pengebevidste tidligere bankmand i 1994.
Foto: Tim K. Jensen

- Bare Erik Eriksen bliver

- Jeg håber i hvert fald, at Hans Jørgensen vil nyde at have Erik Eriksen stående ovre i vinduet, siger Bo Andersen med et grin og kaster et blik på den lille skulptur af den gamle Venstre-statsminister og Ringe-borger, der står i vindueskarmen.

- Ja, det ville jo være godt, at han blev stående til at holde lidt øje, konstaterer Bo Andersen og slår en latter op.

Selv om det kun er få uger siden, Ringes tidligere bykonge blev fældet af vælgerne, er humøret fint.

- Jeg var da skuffet, for jeg har brugt en masse af min egen og min families tid og liv på at få den her kommune til at fungere, men sådan er det jo. Og selv om min familie og venner har sagt, at de synes, at det var synd, at jeg tabte, når jeg gerne ville fortsætte, så siger de jo også, at de glæder sig til at se mere til mig, lyder det fra Bo Andersen.

Med 16 år i spidsen for først Ringe og siden Faaborg-Midtfyn er der minder nok at se tilbage på. Og heldigvis flest af de gode.

- Hvad vil du gerne huskes for?

- Tjah, siger Bo Andersen og trækker på smilebåndet, mens han tænker sig om et øjeblik.

- Jeg håber i hvert fald, at folk husker mig for at være en borgmester, der holdt ord. Og så for at have været med til at ændre Ringes image fra en lidt træls stationsby til at være en rigtig driftig handelsby.

- Mange har også sagt, at de har været glade for, at min dør næsten altid har stået åben, så man ikke har skullet sno sig forbi seks-syv sekretærer for at komme til at tale med borgmesteren, siger Bo Andersen.

Blandt sejrene tæller den 58-årige venstremand også, at det er lykkedes at gøre Ringe Sø og området omkring den til et stort naturområde, der kun lige er begyndt at gro.

- Det er noget, jeg næsten dagligt glæder mig over, siger Bo Andersen, der selv bor i Ringes vestligste udkant med naturen og Sallinge Å lige på den anden side af hækken.

Læs mere i Fyens Stiftstidende lørdag.

Borgmesteren pakker efter 16 år i spidsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce