Borgmester ventede nej til frieri


Borgmester ventede nej til frieri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEJTAK: Faaborg Kommune nøjes med at mødes med Haarby og Broby
FAABORG:Ærgerligt, men det var, hvad der kunne forventes.

Sådan reagerer borgmester Britta Duelund (S), på de to afslag påFaaborgs frieri, hun i går modtog fra sine borgmesterkolleger i Egebjerg og Ringe.

-De har jo tidligere meldt ud, at de ikke har tænkt sig at gå sammen med os, så det var ikke noget, der overraskede mig, erklærer hun.

Heller ikke i Venstre er der forbavselse at spore efter afslagene.

- Det har hele tiden været klart, at Ringe og Egebjerg havde andre planer, konstaterer Søren Snedker, medlem af Venstres byrådsgruppe.

Sammen med de øvrige politikere i Økonomiudvalget mødtes Søren Snedker ogBritta Duelund i går til et ekstraordinært møde for at drøfte situationen på det kommunale ægteskabsmarked. Her blev de enige om at mødes med de to kommuner, der foreløbigt har takket ja tilFaaborgs frieri, Haarby og Broby.

Med sammenlagt 28.500 indbyggere lever denne treenighed dog ikke op til Faaborg-politikernes udgangspunkt om at blive del af en kommune med mindst 30.000 borgere. Men det faktum vil Britta Duelund ikke kommentere i denne omgang, ligesom hun heller ikke vil kommentere udtalelserne fra Haarbys borgmester, Ole Møller (K), der til Stiftstidende har sagt, at han foretrækker at få Assens med i en sydvestfynsk storkommune.

- Det må vi tale om, når vi skal mødes 9. august, siger Britta Duelund.

Venstres Søren Snedker lægger ikke skjul på, at han mener, en fusion mellem Faaborg,Haarby og Broby vil resultere i en alt for lille storkommune.Men ligesom Britta Duelund vil han vente med at udtale sig i detaljer til efter forhandlingerne.

- Det kan jo være, at en af de andre kommuner har en kommune, de gerne vil have med ind i samarbejdet. Måske vil Haarby for eksempel gerne have Glamsbjerg med.Det må vi snakke om, siger Søren Snedker.

Mødet mellem de tre kommuner skal i øvrigt ske i fællesskab og ikke hver for sig, som det eller varFaaborg Kommunes plan.

Borgmester ventede nej til frieri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce