Borgmester væltet af egne


Borgmester væltet af egne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPSTILLINGSMØDE: Gunnar Landtved er nu øverst på kandidatlisten

RYSLINGE: Jeg vil gerne ønske Gunnar til lykke med valget. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er skuffet, men det er vilkårene i politik, og dem har jeg kendt. Så skal jeg meddele, at jeg ikke stiller op på Venstres liste.

Med de ord fra talerstolen i Ryslinge Forsamlingshus erkendte borgmester Vagn Jørgensen, Trunderup, i aftes sit nederlag i slaget om, hvem der skal være Venstres spids-kandidat til november.

Der blev ikke oplyst stemmetal fra afstemningenpå opstillingsmødet, så kun de tre stemmetællere ved, hvordan stemmerne fordelte sig mellem Vagn Jørgensen og udfordreren, Gunnar Landtved, som gik af med sejren.

Inden afstemningen fik de hver fem minutter til at præ-sentere sig for de knap 120 venstrefolk i salen.

Vagn Jørgensen fremhævede de resultater, som de seneste tre år er kommet ud af samarbejdet mellem fire partier og 12 medlemmer i kommunalbestyrelsen.

-Vi har gennemført besparelsen fra den gamle kommunalbestyrelse på kommunekontoret og samtidig fået større åbenhed og lydhørhed over for medarbejderne. Arbejdsklimaet er bedre og tilfredsheden blandt medarbejderne større, sagde Vagn Jørgensen.

Frygt for skattehop

Han tilføjede, at det ville have kos-tet årlige skattestigninger på 0,5-1 procent at inddrage SF og Informationslisten i samarbejdet.

Derimod mente Gunnar Landtved, at der i efteråret burde være gjort en større anstrengelse for at få de to I-stemmer med i et budgetforlig.

- Jeg står bag forliget, men mener, at vi havde stået bedre i et valgår ved at have lagt bånd på Informationslisten, sagde Gunnar Landtved.

Han nævnte skolerne og erhvervspolitikken som to områder, han særligt vil interessere sig for.

- Vi er i bund med undervisningstiden, og det må vi have fat på.Børnene er vores vigtigste råstof, og jeg ønsker ikke, at vi skal tabe nogen på gulvet, sagde Gunnar Landtved.

Negativ omtale

Selv om bestyrelsen kun ville acceptere spørgsmål til de to kandidater og ikke anbefalingstaler, så gik Svend Maegaard på talerstolen med en utvetydig anbefaling af Gunnar Landtved, og han spurgte hvordan de to vil føre Ryslinge Kommune i en mere positiv retning, så han kunne blive fri for al den negative omtale.

- Det er ikke os, der bestemmer, hvad aviserne skriver, og vælger de at sætte det mest negative på forsiden, så kan vi ikke forhindre det. Jeg mener, at den negative omtale er ufortjent, for vi har en god og velfungerende kommune, svarede Vagn Jørgensen.

- Det er min erfaring fra blandt andet mit landbrugsfaglige arbejde, at er vi mere åbne, så får vi også en positiv dialog, lød Gunnar Landtveds bud.

Han blev des-uden afæsket en begrundelse for sin orlov.

Opereret i øret

- Jeg havde nogle problemer med hørelsen og blev lige efter nytår opereret for nogle cys-ter ved øret. Heldigvis viste de sig at være godartede. Samtidig havde vi arbejdsmæssigt nogle ting hjemme på bedriften, der skulle falde i hak, og det er trods alt den, jeg lever af. Så jeg følte, at jeg var nødt til at tage orlov for at få ro i eget sind, svarede Gunnar Landtved.

Med hensyn til resten af listen blev der skriftligt fore-slået 29 forskellige kandidater. De fleste takkede nej eller var ikke til stede i salen, så tilbage på tavlen stod syv navne, og Poul Toudal, formand for venstrevælgerforeningen i Ryslinge Kommune, erkender, at bestyrelsen denne gang har haft sværere ved at få tilsagn om opstilling end normalt.

Fra den nuværende kommunalbestyrelse genopstiller kun Jørgen Jørgensen og Poul Kirkeskov.

Borgmester væltet af egne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce