Borgmester med store pengekvaler: Christiansborg, giv os en reform, så borgerne kan få stabil service

Hans Stavnsager (S) appellerer til at kommunerne får en udligningsreform. Arkivfoto: Laust Jordal

Borgmester med store pengekvaler: Christiansborg, giv os en reform, så borgerne kan få stabil service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har tager hul på forhandlingerne om næste års kommunale budget. Det bliver en barsk affære.

Faaborg-Midtfyn: De to seneste dage har Faaborg-Midtfyns politikere været samlet for at diskutere kommunens budget for 2019. Seminaret skyder officielt forhandlingerne om næste års budget i gang, og forårets kuldsejlede reform af udligningssystemet betyder, at det er en svær politisk opgave, der ligger foran kommunalbestyrelsen. Sådan skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Efter år med tilbagegang i befolkningstallet har vi vendt udviklingen. Vi får flere borgere, vi har vækst i antallet af hushandler, og vi er blandt de kommuner i landet, hvor boligpriserne stiger mest. Vi er med andre ord rigtig godt på vej i forhold til den positive udvikling, vi ønsker at skabe, siger borgmester Hans Stavnsager.

Men økonomisk er kommunen blevet straffet for, at der er kommet flere borgere i kommunen.

- Et udskældt kriterium i udligningssystemet, som Folketinget ikke kunne enes om at reformere, betyder, at vi alligevel mangler 46 mio. kroner for at få næste års budget til at hænge sammen. Så det er en svær opgave, vi har taget hul på, siger Hans Stavnsager i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg vil endnu en gang komme med en opfordring til Folketinget om at se på udligningssystemet. Hvis Christiansborg ønsker at gøre noget for den kernevelfærd, vi leverer i kommunerne, så giv os en udligningsreform, hvor vi ved, hvad vi har med at gøre fra år til år. Det vil give mere stabilitet i vores service til borgerne.

Besparelser nødvendige

Det er ikke kun budgettet for 2019, der giver kommunalbestyrelsen hovedbrud. Også i de følgende år er der stor usikkerhed om rammerne for kommunens økonomi, pointerer Hans Stavnsager.

- Vi forventer, at vi også i 2020 vil have udfordringer, så vi er nødt til at bringe besparelser i spil. Vi kommer til at gøre nogle ting, der vil gøre ondt. Både på os og på borgerne.

Borgmesteren lægger vægt på, at den langsigtede strategi for at skabe en positiv udvikling i kommunen skal fortsætte.

- Vi har arbejdet målrettet på at skabe en positiv udvikling, og resultaterne er begyndt at vise sig. Vi er to tredjedele over vadestedet, og selv om den nuværende økonomiske situation har givet os våde fødder, er det vigtigt, at vi fortsætter fremad i stedet for at gå tilbage. Vi er i en situation, hvor vi naturligvis vil være forsigtige med at starte nye ting op. Men vi skal have modet til at fortsætte de ting, som vi har sat i gang, og som allerede har vist en god effekt, siger Hans Stavnsager.

Borgmester med store pengekvaler: Christiansborg, giv os en reform, så borgerne kan få stabil service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce