Borgmester er ikke i tvivl: Langt de fleste i Faaborg-Midtfyn har et godt liv

Størstedelen af indbyggerne i Faaborg-Midtfyn Kommune jubler over livet - som disse unge på et af de steder i Faaborg-Midtfyn, hvor det gode liv virkelig har fået lov at udfolde sig de seneste år, nemlig Heartland Festival. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Borgmester er ikke i tvivl: Langt de fleste i Faaborg-Midtfyn har et godt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storstilet undersøgelse slår fast, at indbyggerne i Faaborg-Midtfyn er glade for deres liv, og et stort flertal er også klar til at anbefale deres lokalområde til andre.

Faaborg-Midtfyn: Langt størstedelen af indbyggerne i Faaborg-Midtfyn Kommune er godt tilfredse med livet og med deres lokalområde.

Det viser en stor undersøgelse, som kommunen har lavet i samarbejdet med Region Syddanmark, og som netop er udkommet som rapporten "Det gode liv i Faaborg-Midtfyn Kommune".

Helt nøjagtig viser rapporten, at 77 procent af borgerne i Faaborg-Midtfyn er meget tilfredse med livet, og at knap fire ud af fem vil anbefale deres lokalområde til andre. 20 procent svarer, at de i nogen grad er tilfredse med livet, mens tre procent af indbyggerne erklærer, at de ikke er tilfredse.

Undersøgelsen er baseret på telefoninterview kort før sommerferien med 1505 borgere over 18 år, der er bosat i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Borgmester Hans Stavnsager (S) er glad for rapportens konklusioner:- Det er dejligt at få bekræftet, at de fleste i Faaborg-Midtfyn har det godt og er glade for livet. Med rapporten har vi også fået tal på de stærke fællesskaber, vi har i Faaborg-Midtfyn. Det understreges af, at de fleste har nogen at tale med, siger Hans Stavnsager i en pressemeddelelse.

- Der skal fokus på ensomme ældre

Samtidig giver rapporten politikerne i kommunen et fingerpeg om, hvor der skal sættes ind, hvis tilfredsheden med livet skal endnu højere op i Faaborg-Midtfyn.

- Rapporten viser, at vi kan gøre mere på flere områder. Det, der særligt slår mig, er ensomheden blandt borgere over 80 år. Her har vi en opgave sammen med vores mange gode foreninger, mener borgmesteren.

I undersøgelsen er 160 ældre over 80 år blevet spurgt, om de hver dag eller mindst én gang om ugen er alene, selvom de har mest lyst til at være sammen med andre, og på baggrund af svarene konkluderes det, at 29 procent af befolkningen over 80 år må betegnes som ensomme.

Rapporten er et af værktøjerne, når politikerne skal have kommunens storstilede udviklingsstrategi til at lykkes. Strategien handler først og fremmest om at gøre Faaborg-Midtfyn lækker for tilflyttere, så der kan trækkes flere indbyggere til.

Særligt er der politisk fokus på byerne Faaborg, Ringe, Årslev og Nr. Lyndelse. Derudover er der fokus på de tre såkaldte "egne", som politikerne har delt Faaborg-Midtfyn op i, nemlig Faaborg-egnen, Ringe-egnen og den nordligste del af kommunen fra Nr. Broby i vest til Ferritslev i øst, som de folkevalgte har bestemt skal kaldes "Forstadsbåndet". Derfor er rapporten udarbejdet, så politikerne kan følge udviklingen særligt tæt i netop de områder.

Af rapporten fremgår, at befolkningen i Faaborg by siden 2015 er gået tilbage med 1,2 procent, så der nu bor 7065 inden for bygrænsen i klokketårnsbyen.

Omvendt er befolkningstallet siden 2015 gået frem i de tre midtfynske byer. I Nr. Lyndelse er der i perioden kommet 4,1 procent flere indbyggere, så der nu bor 1990 mennesker. I Årslev er folkletallet steget med 3,5 procent til 3863 indbyggere. Og i Ringe by er der siden 2015 kommet 2,9 procent flere borgere til, så der nu bor 5912 mennesker i den midtfynske hovedby.

Læs rapporten her

Borgmester er ikke i tvivl: Langt de fleste i Faaborg-Midtfyn har et godt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce