Sygehusene i Faaborg og Ringe lukker inden for de næste år. Det betyder farvel til omkring 220 arbejdspladser
FAABORG/RINGE: Alt tyder på, at det inden for de næste fem år bliver en kendsgerning at sygehusbygningerne i både Faaborg og Ringe bliver tomme.

Regionen vil flytte opgaverne til Odense og Svendborg, hvor der modsat skal bygges ud.

Den konklusion passer ikke borgmester Bo Andersen (V), selv om han godt er klar over, at vi som patienter søger derhen, hvor eksperterne er.

- Der er ingen tvivl om, at den kommune, der bliver hårdest ramt af de her planer, er Faaborg-Midtfyn, fordi vi mister så mange arbejdspladser, konstaterer han, og er irriteret over at arbejdspladserne bliver taget fra udkantsområder som Faaborg-Midtfyn for at blive rykket til eksempelvis Odense eller Trekantsområdet, hvor der i forvejen er masser af gang i udviklingen.

Positiv omtale

- Vi gør, alt hvad vi kan for at få veluddannede her til området, fordi vi mangler dem. Jeg forstår eksempelvis ikke, hvorfor ryggenoptræningen ikke kan blive i Ringe. I sådan et tilfælde er det ikke så vigtigt, hvor store afstandende er. Og jeg har også kun hørt arbejdet i Faaborg omtalt positivt som godt og effektivt - meget mere effektivt end de store sygehuse, konstaterer han.

Må tænke alternativt

Men regionsrådet i Region Syddanmark den 23. juni godkender den plan, som lige nu ligger klar for området betyder det, at enden er nær for de to lokale sygehuse.

Tanken er, at alle opgaver er flyttet fra sygehuset i Faaborg, så bygningerne kan sælges i 2012. Rygcentret skal fra Ringe i 2009 og neurorehabiliteringen skal rykke, når et nye supersygehus står klar i Odense, formentlig om otte år.

- Inden det sker, skal vi selvfølgelig i gang med at finde ud af, hvad der så skal ske. Måske kan vi udnytte bygningerne til sundhedscentre med alt fra læger til tandlæger og fysioterapeuter, måske noget helt andet. Inden for det næste år skal vi begynde at planlægge, hvad vi som kommune nu kan gøre, siger han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Sygehusplaner for 62 milliarder

To små sygehuse lukker

Sygehusplan koster 17 milliarder

Sygehusplan koster 17 milliarder