Borgerservice rykker ind hos jobcenter i Ringe

I efteråret rykkede Jobcenteret i Faaborg-Midtfyn ind i Ringes gamle sygehus. Nu følger Borgerservice efter. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Borgerservice rykker ind hos jobcenter i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen besluttede mandag aften, at Borgerservice i Ringe skal rykke under tag med Borgerservice på Lindevej. Enhedslisten stemte imod.

Ringe: Når borgerne i Ringe fremover skal have fornyet et pas, have hjælp med digital post eller andet, så kommer det til at foregå på Lindevej i Ringe, hvor jobcenteret i dag holder til. På mandagens kommunalbestyrelsesmøde blev flytningen vedtaget.

Baggrunden for flytningen er blandt andet, at den nye persondataforordning fra EU kræver, at man ikke længere kan have skrankebetjening og venteområde på samme indskrænkede areal. De ventende må nemlig ikke kunne høre, hvad der foregår ved skranken.

Politikerne blev bedt om at tage stilling til tre scenarier: At flytte borgerservice fra rådhuset på Tinghøj Allé til Lindevej uden at ændre på indretningen, at flytte borgerservice til Lindevej med ændringer i indretningen eller at lade borgerservice blive på rådhuset og foretage større ændringer i indretning.

Det første scenarie vurderes at ville koste 250.000, mens scenarie to, som endte med at blive vedtaget, vurderes til en omkostning på 465.000 kroner.

Betjeningen i det nye borgerserviceområde på Lindevej vil komme til at ske ved øer i mindre lokaler med klar adskillelse mellem vente- og betjeningsområde.

Jeg synes, at vi med flytningen får et mere dynamisk og godt møde med borgeren.
Kristian Nielsen (V)

Bekymring for p-pladser

Flere udtrykte under debatten bekymring for behovet for p-pladser på Lindevej.

- Der er ikke meget plads på Lindevej. Og det kan blive et problem både for borgere og medarbejdere, lød det blandt andet fra Enhedslistens Morten Schjøtt.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor der ikke er regnet på, hvad alternativ tre vil koste (at lade borgerservice blive på rådhuset, red.). Det vil jeg gerne se et overslag på, sagde han.

Det ønske tilsluttede Lars Scheby fra Radikale sig, og han udtrykte skepsis overfor en flytning.

- Rådhuset er stedet, hvor vores demokrati skal blomstre. Her skal man kunne møde borgmesteren på gangen, ryste hans hånd og fortælle ham om de skæve fliser i villakvarteret. Vi skal passe på med at skabe mere afstand til borgerne, sagde han.

Morten Schjøtts forslag om at vente med at stemme om flytningen, til man havde set et overslag på scenarie tre, blev dog nedstemt.

Tidshorisont er ukendt

Kristian Nielsen, Venstre, påpegede, at i mange andre byer ligger borgerservice andre steder end på rådhuset.

- Det er fx. på biblioteker og lignende. Jeg synes, at vi med flytningen får et mere dynamisk og godt møde med borgeren, sagde han.

Borgermester Hans Stavnsager indskød desuden, at der er mulighed for, at medarbejdere kan parkere ved rådhuset på Tinghøj Allé og derefter gå til Lindevej.

Flytningen blev stemt igennem af Socialdemokratiet, SF, Alternativet, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre, mens Enhedslisten stemte imod. Radikale undlod at stemme.

Borgerservice Back, der blandt andet står for udbetaling af ydelser, er allerede placeret på Lindevej. Det er ikke besluttet, hvad der fremover skal være i Borgerservices nuværende lokaler på rådhuset.

Der er endnu ikke sat dato på flytningen.

Borgerservice rykker ind hos jobcenter i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce