Borgerne skal lokke nye borgere til

Museet Carl Nielsens barndomshjem i Nr. Søby kommer til at spille en rolle i den ambitiøse plan om at trække 600 nye borgere til Nr. Lyndelse og Nr. Søby, som Faaborg-Midtfyn Kommune nu vil iværksætte. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Borgerne skal lokke nye borgere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nr. Lyndelse og Nr. Søby skal tiltrække 600 nye borgere som led i storstilet udviklingsprojekt.

Nr. Søby og Nr. Lyndelse: Målet er 2000 nye borgere i Faaborg-Midtfyn frem mod 2030, hvoraf de 600 skal slå sig ned i Nr. Søby og Nr. Lyndelse. Nu tager kommunen tager så borgerne med på råd, når det gælder om at beslutte, hvad der helt konkret skal ske, for at nå målet. Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

I 2018 vil borgerne blandt andet møde et pop up-borgerkontor, hvor man kan komme forbi og stille spørgsmål og bidrage med input. Tre byting er også på tegnebrættet. Tanken er at få lokale aktører til drøfte og afprøve tiltag inden for emnerne "byens rum", "det gode børnefamilieliv" samt "naturen og landskabet".

Faaborg-Midtfyn Kommune har netop valgt de eksterne konsulenter, der skal være med til udarbejde udviklingsprogrammet og dermed også stå for en række af de aktiviteter og dialoger, der vil finde sted i første halvår af 2018. Det bliver konsulentfirmaet Urban Goods og arkitekt- og planlægningsfirmaet Møller & Grønborg. Bramstrup Gods nord for Nr. Lyndelse og museet Carl Nielsens Barndomshjem får også en rolle at spille, når der skal udvikles og prøves ting af i området.

Nærhed til Odense

De to byområder ligger tæt på Odense, det nye supersygehus og universitetet.

- Det betyder, at området er særligt attraktivt for nogle af de mange, der får arbejdsplads der i de kommende år. Ved at bo i Nr. Lyndelse eller Nr. Søby får man det bedste fra to verdener med en tæthed til storbyens muligheder og naturen lige udenfor døren, mener borgmester Christian Thygesen (V) i kommunens pressemeddelelse. /EXP

Borgerne skal lokke nye borgere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce