Borgermøde om vandværks-tvang


Borgermøde om vandværks-tvang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AVERNAKØ: Det kommer til at koste 70.000 kroner for hver af de cirka 25 husstande på Avernakøs østlige del, Korshavn, som politikerne i Teknik- og Miljøudvalget vil tvinge til at droppe deres private brønde og i stedet få vand fra Avernakø Vandværk.

Beløbet fremgår af kommunale beregninger og skal dække omkostningerne til at lægge nye vandledninger.

Tidligere på ugen blev sagen drøftet af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, og til efteråret skal der være borgermøde for øboerne i Faaborg. Men for udvalgsformand Grete Justesen (K) er sagen helt klar: Hvis ikke brøndvandet er rent nok, er der ingen vej uden om Avernakø Vandværk.

Problemet med brøndene på Korshavn er, at de ifølge de danske drikkevandsstandarder ikke er rene nok på grund af indholdet af bakterier, nitrat og fosfor.

Vandværksplanerne har dog mødt stor modstand på Korshavn, og derfor er der udarbejdet flere andre idéer til, hvordan brøndvandet kan forbedres.

- Men hvis beboerne betaler for at få vandværksvand, så er problemerne løst. Hvis de på andre måder forsøger at gøre drikkevandet renere, risikerer de, at pengene er tabt, hvis det ikke lykkes, siger Grete Justesen (K), der understreger, at alle politikerne i udvalget står sammen om beslutningen.

Borgermøde om vandværks-tvang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce