I gennemsnit kører bilisterne på Gl. Byvej i Årslev kun 40 kilometer i timen, men vejen er alligevel utryg, mener beboere. Torsdag er der borgermøde.

Årslev: Gl. Byvej i Årslev er smal og snoet, og derfor er den ikke altid lige tryg at færdes på for fodgængere og cyklister. Det mener beboere langs vejen, og i dag, torsdag klokken 17, har Faaborg-Midtfyn Kommune så inviteret til borgermøde om sagen.

Det sker på Broskolen i Årslev og meningen er, at Årslev-borgerne skal på banen med bekymringer og synspunkter om Gl. Byvej, og efterfølgende vil folk fra kommunens vejafdeling vurdere mulighederne for at gøre vejen sikrere og tryggere.

Forud for mødet har kommunen undersøgt, hvor stærkt bilisterne på Gl. Byvej kører, og ifølge vejchef Kim Fakkenor er farten i snit 40 kilometer i timen. Dertil kommer at 85 procent af bilister ikke kommer over 45 kilometer i timen.

- Det er relativt lave tal, forklarer Kim Fakkenor, men med i betragtningen skal tages, at Gl. Byvej er så smal, at der stort set ikke er fortov.

Biler og bløde trafikanter er derfor tæt på hinanden.

Trafikmålingen viser også, at der i løbet af et døgn kører omkring 750 biler ad Gl. Byvej, og disse tal vil fremlagt og gennemgået nøjere på dagens borgermøde.

Hvad der skal til for at forbedre trafiksikkerheden og gøre beboerne tryggere ved Gl. Byvej, vil vejchef Kim Fakkenor ikke lægge sig fast på, men der er forskellige muligheder.

- Det kan være chikaner eller bump eller noget helt andet. Det må vi overveje på, siger han.

Senere på året ventes i øvrigt en konsulentrapport om trafiksituationen i hele Årslev-Sdr. Nærå, og også på det tidspunkt vil der blive holdt borgermøde for at finde ud af, hvad rapportens konklusioner skal bruges til.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.