Der er fremgang på det midtfynske boligmarked med blandt andet stigende huspriser, og det kan mærkes hos EDC Channe Broholm, som netop har afleveret rekordregnskab. Det kommer i kølvandet på et 2016, hvor virksomheden optrådte på Børsens Gazelleliste.

Ringe: Det går godt med at sælge huse i Ringe, Årslev og andre steder på Midtfyn.

Det er i hvert fald meldingen fra EDC Channe Broholm i Ringe, og at pilen peger op kan også ses i det seneste regnskab fra den lokale mægler.

Det er netop offentliggjort, og indehaver Channe Broholm har sat sin underskrift på det bedste regnskab, siden hun overtog forretningen for 10 år siden.

EDC Channe Broholm ApS

Regnskabstal 2016/17 (2015/16)

Bruttofortjeneste: 4,75 mio. (4,034 mio.)Resultat før skat: 2,586 mio. (1,974 mio.)Årets resultat: 2,035 mio. (1,559 mio.)Egenkapital: 3,713 mio. (3,178 mio.)Virksomheden har tre ansatte.

- Der er flere ting, som gør det. Jeg overtog forretningen 1. januar 2008, og som du måske husker, gik der ikke længe, før der var krise. Så jeg har været nødt til at være bevidst om omkostningerne de første mange år, og det har nok bare hængt ved, for sådan er jeg som menneske, siger ejendomsmægleren.

- Det er kun gået bedre og bedre for os. Det er blandingen af, at vi er omkostningsbevidste, men også at markedet har arbejdet med os. Gennemsnitspriserne er steget, og vores salær er afhængigt af salgsprisen, så når priserne stiger, så bliver der også mere til os, siger Channe Broholm.

I Årslev er der sket en masse gennem årene, og her kan du til den samme pris få de ekstra 20 kvadratmeter eller en bedre stand end i Odense

Channe Broholm, ejendomsmægler

Stigende interesse

Snusfornuft og et marked i fremgang har betydet, at resultatet på bundlinjen i 2016/17 lyder på godt to millioner kroner. En forbedring i forhold til året før på 30 procent, og på fem år er overskuddet vokset fra knap 300.000 kroner. I 2016 var ejendomsmægleren at finde på Børsens gazelleliste.

- Vi oplever en fin stigende interesse. Folk vil det nære, og de kigger lidt mere ud i periferien. I Årslev er der sket en masse gennem årene, og her kan du til den samme pris få de ekstra 20 kvadratmeter eller en bedre stand end i Odense, lyder det fra hende.

Hun peger på, at boligkøbere også retter blikket uden for Ringe og Årslev.

- Specielt der, hvor der er en skole. Det er omdrejningspunkt alle steder, og friskolerne er også blevet populære efter skolereformen. Sådan et område som Rudme har ikke en eneste butik, men er et sted, hvor man gerne vil bosætte sig. Der er en masse kultur, og her er det friskolen, der er omdrejningspunkt, bemærker Channe Broholm.

Nye tiltag

Fremgangen i hendes virksomhed skal ses i lyset af en stor konkurrence på markedet.

- Der er stort set ikke en mæglerkæde, der ikke er repræsenteret her på Midtfyn. Men jeg mener, at der er plads til os alle, for vi tilbyder noget forskelligt, forklarer Channe Broholm, der i løbet af efteråret, med succes, bød på et nyt tiltag i kampen om købere og sælgere.

- Det nemmeste er at gøre, som man plejer, men det er jeg ikke tilhænger af. Det er spændende at prøve nye ting af. Vi kører åbent hus hver anden søndage på alle vores ejendomme, og lad mig bare sige, at vi har haft kalenderen fuld, siger Channe Broholm.

Hun ser med fortrøstning ind i det 11. år som selvstændig ejendomsmægler i Ringe.

- Tendensen peger mod, at flere vil flytte ud i 2018, og at vi ude i provinsen får noget glæde af det. De tre sidste år har været meget fine, men priserne i Odense er kommet så højt op nu, at folk kigger mod Ringe og Årslev, hvor der er nemt at komme til, og hvor der er fine faciliteter, siger Channe Broholm.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.