Boldklub opfordrer til fælles front


Boldklub opfordrer til fælles front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forrykt at smide foreninger ud til fordel for ungdomshus, mener RB27. Intet er afgjort, forsikrer kulturformand

RINGE: Striben af foreninger, som holder til på Guldhøj, må hurtigst muligt finde sammen for at danne fælles fodslag i sagen om det nye ungdomshus i Ringe. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Ringe Boldklub, Ole Larsen.

Torsdag var han og næstformanden inviteret til møde med kommunen. Her skulle parterne diskutere muligheden for at flytte klublokalerne over i Midtfyns Fritidscenter. Men reelt handlede det om, at kommunen overvejer at placere nyt ungdomshus på Guldhøj, hvor boldklubben har lokaler, fortæller han.

Den store model

- Det nye i sagen er, at man ikke kun har et ungdomshus i tankerne, men at der også skal være lokaler til undervisning i ungdomsskolen. Det er i hvert fald en af de modeller, man arbejder med. Så taler vi ikke kun om kælderen, men at hele fløjen skal tages i brug, siger Ole Larsen og tilføjer, at det kun efterlader RB27 med en mulighed, nemlig at rykke over i fritidscentret.

- Jeg gjorde det klart, at sådan en løsning kan vi ikke acceptere, hvis det sker på de betingelser, som gælder i dag. Vi har brug for bedre forhold for vores medlemmer, ikke dårligere, fastslår formanden og tilføjer:

- I det hele taget virker det helt uforståeligt, at man for at hjælpe et antal unge er parat til at forringe vilkårene for en lang række foreninger og deres medlemmer. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at den idé kan overleve rent politisk.

En varm kartoffel

Det er da også langt fra sikkert, at det bliver enden på det hele. Lige nu befinder man sig i opstartsfasen, hvor det gælder om at finde ud af, om det overhovedet er realistisk at placere et ungdomshus på Guldhøj, fortæller formand for Kultur- og fritidsudvalget, Lene Høsthaab (V).

Hun deltog selv i mødet - efter eget udsagn mest af alt for at lytte. Samtidig lægger hun ikke skjul på, at sagen er blevet en varm kartoffel.

- Lige nu arbejdes der på højtryk for at skabe et overblik over de fysiske forhold. Et andet aspekt er økonomien i det, som vi heller ikke kender endnu. Men det er klart, at det vil kræve en større renovering, hvis man vælger at indrette en del af lokalerne til undervisningsbrug. Så er der nogle helt andre regler omkring arbejdsmiljø, der træder i kraft, siger Lene Høsthaab.

Samling af aktiviteter

Formanden bekræfter, at man fra ungdomsskolens side har et ønske om at samle aktiviteterne. Personligt er hun først og fremmest optaget af at finde et sted til ungdomshuset. Også selv om hun ikke tør spå om, hvor mange unge, der vil gøre brug af tilbuddet.

- Det ved vi først, når det er lavet. Men forhåbetlig er det rigtig mange. Der mangler et sted for unge i Ringe, som ikke dyrker sport eller går til spejder, fastslår hun og tilføjer, at Guldhøj på mange måder er idéel til formålet.

Det skyldes først og fremmest en central beliggenhed tæt på idrætshallerne, gode udendørs faciliteter og et veludbygget stinet.

Chefen for kommunens planafdeling, Christian Tønnesen, har forsikret, at alle berørte foreninger vil blive inviteret til et møde om sagen.

Boldklub opfordrer til fælles front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce