Bogtip fra biblioteket: North Dakota - hårdtslående ungdomsbog

Jeanette Becker.

Bogtip fra biblioteket: North Dakota - hårdtslående ungdomsbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af landets biblioteker og DR lægger kroppen under mikroskopet i et stort, fælles videnskabstema i hele 2018. I uge 7-10 er der fokus på kroppen fra graviditet til alderdom. "Viden skaber os", hedder temasamarbejdet, og bogtippet her er et af bibliotekets bidrag.

Titel: North Dakota - dér starter vi forfra

Forfatter: Jesper Nicolaj Christiansen

Jesper Nicolaj Christiansens bog "North Dakota - dér starter vi forfra" er en muskuløs og brutal bog, der fortæller historien om en ung mand, som forsøger at finde sig selv og tackle savnet af sin far.

Jonas' far døde for fire år siden. Inden han døde, lærte han sin søn alt om at slås. Jonas er 16 år og lige flyttet til Taastrup med sin mor og stedfar for at starte på et nyt liv, efter at Jonas har fået en voldsdom. Han lider af angstanfald og føler sig meget alene blandt selvoptagede og fraværende voksne.

Jonas starter i 1. g., og allerede den første dag gør han et uheldigt indtryk, da han slår en ældre elev ned. Det rygtes ude i byen, at han er god til at slås, og han opsøges af en bande, som vil hyre ham til Bare Knuckle Fights, hvor han skal slås mod skumle typer fra forskellige bandemiljøer.

Inspireret af Lyle Lovetts sang "North Dakota", som hans far holdt meget af at høre, beslutter Jonas sig for at spare sammen, så han kan tage til North Dakota. Han kan ikke få et fritidsjob, fordi han ikke har en ren straffeattest, og da der er gode penge at tjene på de arrangerede slåskampe, siger han ja.

Samtidig bliver han kæreste med den søde og sexede Sonja. De er vildt forelskede i hinanden, og Jonas bliver tvunget til at gøre op med sig selv, hvad han vil med sit liv.

Hver slåskamp beskrives levende, råt for usødet, og læseren indvies i Jonas' overvejelser i forhold til hver eneste bevægelse, pause og slag og de tricks, hans far har lært ham.

Det er en rå, barsk og meget velskrevet roman om ikke at lade sit eget liv styre af hverken andre mennesker eller egne svagheder.

Bogtip fra biblioteket: North Dakota - hårdtslående ungdomsbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce