Bogtip: Vigtig ungdomsbog om selvskadende adfærd

Jeanette Becker.

Bogtip: Vigtig ungdomsbog om selvskadende adfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af landets biblioteker og DR lægger kroppen under mikroskopet i et stort, fælles videnskabstema i hele 2018. I uge 7-10 er der fokus på kroppen fra graviditet til alderdom. "Viden skaber os", hedder temasamarbejdet, og bogtippet her er et af bibliotekets bidrag.

Titel: Er du okay, Fie?

Forfatter: Anika Eibe

15-årige Fie er smuk og dygtig i skolen. Hun har gode venner, og hendes forældre har mange penge, så der er råd til, at Fie kan være springrytter og have sin egen hest. Udadtil ser det altså ud til, at den populære Fie har et fantastisk liv, men ikke alt er så perfekt. Der er høje forventninger til Fie fra både forældre, lærere og venner, og når det hele bliver for uoverskueligt, skærer hun i sig selv.

"Når jeg føler at jeg bliver kvalt af perfektionisme, venlighed og skønhed, er det vidunderligt at tage et knivsblad og skære i huden til blodet løber. Så er det ikke så smukt mere, vel?", skriver Fie i sin notesbog.

Fie skjuler sine sår med gaze, nylonstrømper, lange trøjer eller armbånd. For én, som ikke har været i nærheden af personer, der skader sig selv, kan det være svært at forstå, hvordan selvpåført smerte kan give en lindring på uudholdelige følelser, men bogen beskriver på bedste vis i et let flydende og troværdigt sprog, hvad der driver Fie til at gøre skade på sig selv.

Forfatteren Anika Eibe har indtil videre skrevet fire bøger i en serie om forskellige unge fra den samme 9. klasse - og de har alle deres at slås med. Ud over Fie er der mobbeofret Marie, den overvægtige Nanna, og Mathias, der springer ud som bøsse.

"Er du okay, Fie?" og også seriens andre bøger er meget fængslende og giver et fint indblik i de unges tanker og følelser. De er rigtig godt skrevet og kan anbefales varmt til unge fra 13 år, men også til voksne, der vil vide noget om unges hverdag anno 2018 eller bare læse en god bog.

Bogtip: Vigtig ungdomsbog om selvskadende adfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce