Børnepasning bliver dyrere


Børnepasning bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PRISSTIGNING: Forældre skal betale for tomme pladser i institutionerne
RINGE:Det bliver dyrere at få passet børn i Ringe næste år. Især børn i dagpleje og vuggestue bliver en dyrere fornøjelse for forældrene.

En dagplejeplads stiger fra 2400 kroner til 2740 kroner om måneden, mens en vuggestueplads stiger med 180 kroner til 3800 kroner.

Den dyrere pasning skyldes, at forældrene skal være med til at betale for de ledige pladser i institutionerne, forklarer kommunaldirektør Benny Balsgaard.

- Vi har kunnet konstatere, at forældrebetalingen ikke når op på 33 procent, forklarer han prisstigningen.

Kommunen må opkræve en tredjedel af driftsudgifterne hos forældrene, og da 10 procent af institutionspladserne ikke bruges, skal forældrene via prisstigningen være med til at betale for de tomme pladser.

Med i budgettet

Prisstigningen figurerer i det foreløbige budget for 2005. Og derfor kan politikerne vælge at sige nej til de højere priser.

Men de får nok andet at se til. Selv om der er udsigt til flere forældrekroner i kassen, er der stadig et underskud på seks millioner kroner, der skal dækkes.

Det samlede byråd skal på et byrådsseminar 24. og 25. august drøfte sparemulighederne. Inden seminaret har forvaltningen lavet forskellige beregninger på, hvordan pengene kan findes.

- Jeg forventer, at proceduren bliver som sidste år, hvor forvaltningen lavede nogle blokke med besparelser, som politikerne kan forholde sig til, siger Benny Balsgaard.

En af de 19 politikere, der skal med på seminar, er Dansk Folkepartis Arne Gerstrøm. Han ser bestemt ikke frem til at skulle finde seks millioner kroner. De store sparerunder de sidste par år er efterhånden ved at have drænet ham for spareideer.

Han håber dog, at borgmester Bo Andersens (V) tidligere udmelding om, at skattestigning ikke kommer på tale, holder stik.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan det skal lade sig gøre at undgå skattestigninger. Men jeg håber ikke, det bliver nødvendigt, siger Gerstrøm, der dog kan finde en enkelt lille besparelse:

- Jeg blev noget chokeret, da jeg læste, at budgetseminaret skal holdes på Bygholm Parkhotel. Det kunne vi sagtens have gjort på rådhuset og have sparet 40.000-45.000 kroner, mener han.

Børnepasning bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce