Børnehaver kalder til stormøde om nye krav


Børnehaver kalder til stormøde om nye krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der mangler dialog om ekstra besparelser. Nu vil børnehaverne have svar. Politikere accepterer besparelserne.

FAABORG-MIDTFYN: Lederne af børnehaverne i Faaborg-Midtfyn Kommune vil ikke finde sig i, at de pludselig skal spare mere end de to procent, de oprindeligt fik udstukket - uden at få en forklaring på det ekstraordinære sparekrav.

Det besluttede de på et hastemøde i går.

Derfor indkalder børnehaverne nu til stormøde, hvor besparelserne kan blive diskuteret, og børnehaverne ikke mindst kan få en forklaring på besparelserne.

- Vi har brug for en grundig forklaring på, hvorfor tallene pludselig ikke stemmer dem, vi fik udstukket tidligere. Det giver en enorm frustration, siger Therese Lherbier, der leder Trollegårdens Børnehave i Korinth.

Børnehaverne inviterer kommunens direktion, sekretariatet for dagtilbud til børn, Børne- og Undervisningsudvalget og formændene for forældrebestyrelserne til mødet.

Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob holm (SF) vil gerne med til et fællesmøde.

- Det er rigtig ærgerligt, at børnehaverne ikke har fået en forklaring tidligere, og at de nu har fået nogle beløb, de skal spare, uden en forklaring på hvorfor, siger han.

De allersvageste skånes

Han forklarer desuden, at børnehaverne blandt andet skal spare ekstra, fordi politikerne har besluttet sig for at skåne støttepædagogerne.

- Vi vælger at friholde støttepædagogerne for besparelser, så de svageste børn, der har brug for ekstra hjælp kan få det, siger Jakob Holm.

Han indrømmer dog, at han absolut ikke er glad for, at børnehaverne skal spare.

- Jeg har sagt mange gange, at jeg ikke bryder mig om, at kommunen skal spare to procent overalt. Men virkeligheden er sådan, at vi må finde den bedste måde at løse problemet på, siger han.

Det er trods gentagne forsøg ikke lykkedes at komme igennem til chefen for børnepasning, Torben Bach-Petersen.

Børnehaver kalder til stormøde om nye krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce