Børnehaveledere: Spar os væk


Børnehaveledere: Spar os væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kan ikke spares mere på børnepasning, mener lederne. De efterlyser ny struktur med større institutioner

FAABORG-MIDTFYN: Det tager meget tid og energi at være leder. Specielt hvis man skal være en god leder med overskud.

Og det er svært at kombinere overskuddet med også at bruge en del af sin arbejdstid på at passe børnene som almindelig pædagog. Det mener lederne af børnehaverne i Faaborg-Midtfyn Kommune.

De har skrevet et høringssvar til kommunens budget, hvor de blandt andet fremhæver, at de besparelser, der er lagt op til, med flere pædagogmedhjælpere frem for uddannede pædagoger ikke er godt for kvaliteten af pasningen.

Til gengæld kommer børnehavelederne med flere forslag til, hvordan kommunen så kan finde penge, når den nu skal spare. Og et af de største forslag er faktisk, at spare på lederne selv.

De foreslår nemlig, at kommunen slår nogle af de mindre børnehaver sammen til større institutioner, så lederen er leder på fuld tid. I dag er det sådan i de mindre børnehaver, at lederen har et bestemt antal timer om ugen at være leder i, og resten af arbejdstiden skal bruges direkte sammen med børnene.

Stor opgave at lede

- Det er lidt som at sætte sig imellem to stole, hvor man hele tiden kunne være bedre der, hvor man ikke er, siger Lissi Beier, der leder Toftegårdens Børnehave i Faaborg og er én af de ledere, der i dag er ansat på fuld tid.

Hun fortæller, at flere af lederne i de små børnehaver bliver stressede af at være delt mellem at være leder og passe børnene. Lissi Beier mener, ligesom de andre ledere, som har skrevet høringssvaret sammen, at der er så mange opgaver forbundet med at være leder, at det er nødvendigt at være det på fuld tid for at følge med.

- Der er mange opgaver, man skal lave uanset hvor stor eller lille en institution er, lærerplaner, udviklingsplaner og møder om forskellige ting. Og for at være leder i dag kræver det, at man hele tiden uddanner sig og holder sig opdateret på, hvad der sker på området, og det er en meget stor opgave for dem, som også skal bruge en del af deres arbejdstid sammen med børnene. Børnehavelederne foreslår derfor, at man lægger flere mindre institutioner sammen, så der kommer mindst 60 til 100 børn i hver samlet institution. Men det betyder ikke nødvendigvis, at man de nuværende børnehaver og bygge nye børnehuse.

Det kan ifølge Lissi Beier eventuelt klares ved, at en børnehave får to eller flere fysiske adresser, som det er tilfældet med Toftegårdens Børnehave.

- Man vil kunne spare nogle penge, fordi der vil være færre ledere. Til gengæld vil de ledere kunne koncentrere sig om at lede og udvikle børnehaverne, siger Lissi Beier.

Embedsmændene på børneområdet er i gang med at undersøge opdelingen af børnehaverne for at se, om de kan inddeles på en bedre måde - både økonomisk og i forhold til fordelingen af børn i den nordlige og sydlige del af kommunen.

Børnehaveledere: Spar os væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce