Børnehave overvejer at udvide


Børnehave overvejer at udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENTELISTE: Espe Skole tilbyder lokaler for at løse pladsproblemer i Børnehaven Kahytten
ESPE: De to største daginstitutioner i Ringe Kommune, Hættegården og Vesterparken, har begge måttet fyre en ansat, fordi de mangler børn.

Men i Børnehaven Kahytten i Espe er situationen den stik modsatte. Her står tre børn for tiden på venteliste til en institutionsplads, og i løbet af efteråret vil tallet vokse til ni, oplyser lederen af dagplejeformidlingen i Ringe Kommune, Tina Teglgaard.

- Vi arbejder ud fra det princip, at børnene skal blive i lokalsamfundet. Men Børnehaven Kahytten skiller sig ud, fordi der fortsat er børn på venteliste. Derfor har vi været nødt til at placere dem andre steder i kommunen, forklarer hun.

Skole tilbyder lokaler

Det har fået lederen af Espe Skole, Søren Larsen, til at foreslå, at børnehaven opretter en afdeling på skolen, som kun ligger et stenkast derfra.

- Det er utrolig vigtigt, at børnene får mulighed for at blive i Espe. Det vil lette overgangen fra børnehave til skole, fordi børnene kender skolen og deres nye klassekammerater i forvejen. Jeg så helst, at børnehaven fik flere mursten, men det sker ikke i disse sparetider. Derfor har jeg tilbudt at stille lokaler til rådighed for at løse Kahyttens pladsproblemer, siger han.

Børnehaveleder Eva Dejrup er enig i, at det er vigtigt at sikre en rød tråd i børnenes opvækst. Hun er derfor positiv over for skoleleder Søren Larsens tilbud.

- Men der er endnu lang vej, før der kan træffes en endelig beslutning i sagen. I første omgang har jeg undersøgt, om det kan lade sig gøre at udvide. Med tilbudet fra Espe Skole er svaret "ja". Derfor overvejer jeg i øjeblikket, hvad det næste skridt skal være, forklarer Eva Dejrup.

Udvalgsformand positiv

I sidste ende er det en politisk beslutning, om Børnehaven Kahytten skal passe flere børn i fremtiden.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Lene Høst-haab (V), er på forhånd "meget positiv" over for ideen om at oprette en ekstra afdeling på Espe Skole.

- Skolefritidsordningen har gode faciliteter, som kan bruges til formålet. Derfor tror jeg ikke, det vil koste kommunen det helt store at udvide antallet af pladser i Espe, vurderer hun.

Det ændrer dog ikke på, at der fortsat mangler børn andre steder i kommunen, understreger Lene Høsthaab. Tværtimod.

- Derfor kan jeg ikke afvise, at vi bliver nødt til at skære yderligere i antallet af ansatte i de øvrige institutioner. Men det er en pris, jeg er parat til at betale for at beholde børnene i Espe. Desuden tror jeg, vi kan løse problemet ved naturlig afgang eller ved at flytte ansatte fra en institution til en anden, siger hun.

Børnehave overvejer at udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce