Børnehave håber på forlig


Børnehave håber på forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men retssag er stadig en mulighed, siger leder forud for møde med kommunen i dag

KVÆRNDRUP: En årelang strid mellem Kværndrup Børnehave og kommunen kommer måske et lille skridt nærmere en løsning i dag.

Ifølge fagchef Torben Bach- Petersen fra Dagtilbud Børn skal man mødes for at blive enige om, hvem der skylder den anden part penge. Han ønsker dog ikke at svare på, om kommunen er indstillet på at opgive sin pant i ejendommen, sådan som børnehavens bestyrelse har krævet.

Daglig leder Morten Sørensen lægger omvendt ikke skjul på, at institutionen er parat til at få spørgsmålet afgjort ved en domstol om nødvendigt.

- Men vi går efter et forlig.Bestyrelsen er også borgere i kommunen, bemærker han.

Sagen begyndte i 2006, da Ryslinge Kommune valgte at lukke børnehaven. Forældrene ønskede derfor at videreføre institutionen som privat børnehave, hvilket kommunen til sidst accepterede. Til gengæld blev forældrene mødt af et krav om, at kommunen skal have pant i ejendommen. En konstruktion, som Civilstyrelsen siden har erklæret for ulovlig.

Morten Sørensen forventer derfor, at kommunen vil bøje sig. Det vil gøre det muligt for børnehaven at optage lån i friværdien Derudover vil kommunen blive mødt af et erstatningskrav. Størrelsen afhænger af, om der bliver indgået forlig.

Børnehave håber på forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce