De voksne har valgt at købe legetøj andre steder end i Bambi Legetøj i Ringe, men det skal ikke gå ud over børnenes sutte-minder, at butikken nu lukker...

Ringe: Stod det til Ringes børn ville Thea Rasmussen næppe være nødt til at lukke sin legetøjsbutik på Torvet i Ringe på grund af svigtende salg.

Men de voksne er i stigende grad gået uden om den lokale legetøjsforretning, og derfor lukker Bambi Legetøj pr. 31. marts.

Spørgsmålet har dog været, hvad der kommer til at ske med alle de sutter, som Ringes børn igennem årene har afleveret i butikken, og som lidt endnu pynter oppe under loftet. Og som sikkert har udløst en velfortjent gave, når de små har taget sig mod til at slippe sutterne.

Heldigvis er der nu fundet en løsning.

Børnebibliotekar Pia Smidt fra Ringe Bibliotek redder suttesamlingen.

- Det er muligvis lidt fjollet at gemme alle de sutter. Men der er så mange små gode historier gemt i traditionen - og derfor har biblioteket lovet at overtage samlingen og føre traditionen videre, lyder det fra Pia Smidt og Thea Rasmussen i en fælles pressemeddelelse.

Samtidig bliver der lavet en sjov happening ud af sutte-overdragelsen.

- Midt i al tristheden over, at Bambi lukker, har vi besluttet os for at holde fanen højt og overføre sutte-samlingen fra Bambi til biblioteket med musik på ghettoblasteren, flag og uddeling af vingummisutter til alle forbipasserende, lyder det i pressemeddelelsen.

Hvis planen holder, er der afgang fra Bambi den 30. marts klokken 16.

Og hvis der ikke tilstøder komplikationer ventes sutte-følget at nå på børnebiblioteket gaden i god behold klokken 16.02.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
Se video: Bibliotek redder suttesamling fra lukket legetøjsbutik

Se video: Bibliotek redder suttesamling fra lukket legetøjsbutik

Stor samling af sutter i Ringe reddes af bibliotek