Børn hårdt ramt af sparekniv


Børn hårdt ramt af sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehaverne har fået trukket meget mere end to procent på deres budget. Det kommer til at gøre ondt

FAABORG-MIDTFYN: Børnehaverne troede, at de måske kunne nøjes med at skære i åbningstiden for at få budgetterne til at hænge sammen.

Men lederne af kommunens børnehaver er pludselig blevet klogere. For da pengene blev trukket ud af budgettet i denne uge, røg der næsten tre procent i stedet for de to procent, som alle kommunens institutioner er blevet pålagt at spare.

- Vi troede, vi skulle spare 102.000 kroner i år. Men der blev trukket 151.000 kroner i stedet, fortæller Lissi Beier, der leder Toftegårdens Børnehave i Faaborg.

Hun har regnet ud, at børnehaven kan spare 53.000 ved at skære de 20 minutter af åbningstiden.

- Men der er altså stadig langt op til 151.000. Det kan ikke klares uden personalefyringer, siger Lissi Beier.

I dag mødes hun med børnehaveledere fra hele kommunen for at de sammen kan lave et høringssvar, hvor de gør opmærksom på deres frustrationer over besparelserne.

- I løbet af i dag (i går, red.) har jeg fået omkring 20 opkald fra andre børnehaveledere, som fået samme overraskelse, fortæller Lissi Beier.

Og børnehavelederne er langt fra ene om frustrationen over, at kommunens dårlige økonomi ser ud til at ramme børnehavebørnene ekstra hårdt.

Lars Helmark er næstformand i forældrebestyrelsen i Toftegårdens Børnehave, og han var tidligere på ugen med til et møde om besparelserne med chefen for børnehaverne, Torben Bach-Petersen.

- Jeg gik ind i bestyrelsen for at lave sandkasser til ungerne, ikke for at snakke økonomi. Og jeg må indrømme, at jeg stadig ikke forstår, hvorfor børnehaverne pludselig skal spare mere end de to procent, som allerede var inde i regnskabet, siger han og fortsætter:

- Man kan efterhånden være bange for at åbne sin mail af frygt for, at der pludselig står, at vi nu skal spare endnu mere. Det er en markant forringelse for mit barn i børnehaven og ikke mindst for pædagogerne.

Lars Helmark er også irriteret over, at han nu skal forsøge at forklare de øvrige forældre, hvorfor børnehaven skal spare endnu flere penge.

- Jeg har virkelig svært ved at forsvare noget, som jeg ikke selv kan forstå det logiske i, siger han.

Formanden for kommunens Børne og Undervisningsudvalg, Jakob Holm (SF), blev overrasket over at høre om besparelserne, da Stiftstidende forsøgte at få en forklaring.

- Det kommer bag på mig. Jeg må have det undersøgt, før jeg kan udtale mig, siger han.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med chefen for dagtilbud til børn, Torben Bach-Petersen.
Besparelserne
Kommunalbestyrelsen besluttede i april, at der generelt skal spares to procent på alle områder i kommunen for at få budgettet for i år til at hænge sammen.

Alle institutioner fik en oversigt over, hvor meget de skulle spare. For Toftegårdens Børnehave var det 102.000 kroner. Men nu er der pludselig blevet trukket 151.000 kroner i stedet. De andre børnehaver har oplevet det samme.

Børnehaverne har ikke fået nogen oplysninger om, hvorfor de skal spare mere end alle andre områder.

Børn hårdt ramt af sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce