Bøjden-færgen på vej i udbud


Bøjden-færgen på vej i udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRAFIK: Glæde over at Fyns Amt dropper havneafgift på Bøjden Færgehavn

BØJDEN/FAABORG: Beslutningen blandt forligspartierne bag Fyns Amts budgetforlig for 2002 om at droppe opkrævningen af havneafgift i Bøjden Færgehavn hilses ikke overraskende velkommen hos Scandlines/Sydfynske A/S, som besejler ruten mellem Bøjden og Fynshav.

- Det lyder fornuftigt af amtet at droppe havneafgiften. Ikke kun ud fra et færge-synspunkt men også ud fra et lokalt synspunkt. Man hjælper ikke folk lokalt ved at fjerne aktiviteter i området eller ved at lægge hindringer i vejen for dem, siger Ole Hougaard, afgående direktør i Scandlines/Sydfynske A/S.

Stigning på ruten

Ole Hougaard har rømmet chefstolen i Scandlines/Sydfynske A/S, og er i stedet i en overgangsperiode projektleder på Bøjden-Fynshavruten.

Ole Hougaard forlader Scandlines, når ruten er blevet sendt i udbud i midten af denne måned, og han slår fast, at rederiet stadig er interesseret i ruten.

- Det er vi helt klart, og vi byder også på den, og jeg vil ikke blive forbavset, hvis der også kommer andre bud. Det er blandt andet for at give andre mulighed for at byde, at man holder udbudet nu, selvom licitationen først gælder fra 2003. På den måde kan andre interesserede nå enten at bygge en ny færge eller skaffe en brugt. Ruten kører godt og har meget trafik. Fra 1998 til 2000 havde vi en stigning i passagertallet på 28 procent, og de nyeste tal fra 2000 til 2001 viser en yderligere stigning på syv procent, siger Ole Hougaard.

Amter skal også betale

I forbindelse med at ruten sendes i udbud, har Færdselsstyrelsen lagt op til, at Fyns Amt og Sønderjyllands Amt fra 2003 også er med til at støtte færgedriften økonomisk, og styrelsen skriver, at det fremtidige serviceniveau bør afhænge af, om amterne viser interesse for at opretholde ruten.

Det kritiseres af SiD-formand John Jensen, Faaborg, der selv var aktiv i bestræbelserne på at få Fyns Amt til at droppe havneafgiften.

- Jeg glæder mig over amtsrådets beslutning, men jeg er skuffet over udspillet fra Trafikministeriet om amtslig medfinansiering. Nu har vi lige fået fred om færgen i to år, og så er den gal igen, siger John Jensen.

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget behandlede på sit møde forleden henvendelsen fra Færdselsstyrelsen, hvor Faaborg Kommune skal svare på, om der er særlige synspunkter, kommunen vil have med i udbudsbetingelserne.

- Vores svar til Færdselsstyrelsen vil være, at vi ikke finder, at amtslig medfinansiering bør være afgørende for det fremtidige serviceniveau på ruten. På den anden side kan jeg ikke forestille mig, at amterne ikke skulle være interesserede i at bevare ruten, der har stor betydning for erhvervslivet og turisterhvervet både her og i Sønderjylland, siger udvalgsformand Jørn Bach-Hansen (S).

Bøjden-færgen på vej i udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce