Bo A.: Skolebyggeri er en bunden opgave


Bo A.: Skolebyggeri er en bunden opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et samlet byråd skal for første gang drøfte planer, der skal løse problemer på skoler

FAABORG-MIDTFYN: Når byrødderne tirsdag eftermiddag samles til det første temamøde efter sommerferien, vil de formentlig alle komme slæbende med et hvidt ringbind under armen. Der er tale om en "pixi-udgave" af en kæmpe rapport om planerne for tre skoler i kommunen - Nordagerskolen i Ringe, Broskolen i Årslev og Faaborg Sundskole.

Fælles for dem er, at de på en lang række punkter ikke lever op til nutidens krav. I Ringe og Årslev står man samtidig med det problem, at pladsen er enddog meget trang. Et problem som alle prognoser siger vil blive forværret i den nærmeste fremtid.

- Vi kan stå i den situation om tre-fire år, at hvis et forældrepar kommer til os og siger, at de gerne vil have deres to børn skrevet op på for eksempel Nordagerskolen, så vil svaret lyde, at det er der ikke plads til. Derfor er det en problemstilling, som den samlede kommunalbestyrelse er nødt til at forholde sig til her og nu. Det er en bunden opgave, fortæller borgmester Bo Andersen (V).

Han henviser til, at nye parceller går som varmt brød i Årslev, og at de to nye boligområder i Ringe ved golfbanen og nord for Hestehavevej begge må forventes at blive storleverandører af nye elever til Nordagerskolen.

Hvad planerne mere nøjagtigt går ud på, og hvor mange millioner der skal findes frem fra den slunkne kommunekasse, ønsker han dog ikke at komme ind på forud for temamødet.

For at lytte

- Det er vigtigt, at den samlede kommunalbestyrelse får en grundig orientering om planerne. Selv kommer jeg mest for at lytte, forklarer han og tilføjer, at han regner med at bruge dagen i dag på at gennemgå de mange siders analyse.

Kommunen har i alt valgt at afsætte 1,5 millioner kroner på arbejdet, der er udført af konsulentfirmaet NIRAS i samarbejde med arkitektfirmaet Arne Birk.

Samtidig har der været nedsat en styregruppe med undervisningschef Tonni Jørgensen som formand. Konsulenter, arkitekter og styregruppen vil alle være til stede under temamødet for at klæde politikerne på.

Bo A.: Skolebyggeri er en bunden opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce