Bliv væk - du er ikke velkommen!


Bliv væk - du er ikke velkommen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BANDLYST: 19-årige Ivalu fik fagforeningens hjælp til at indkradse sin løn - nu er hun bandlyst på The Train
FAABORG: Nej, dette er ikke 30'ernes mafiakontrollerede Chicago eller New York. Det er såmænd bare lille Faaborg anno 2004.

19-årige Ivalu Egede Martinsen har fået et livstids- forbud mod at vise sig på Faaborg-diskoteket The Train på Banegårdspladsen. Ifølge hende selv er hendes eneste "forbrydelse", at hun fik sin fagforening til at hjælpe med at få udbetalt den løn, hun havde til gode, efter hun i godt et halvt år var ansat på diskoteket.

Ikke ustraffet

- Jeg havde cirka tre måneders løn til gode, da jeg sagde op i marts, og der var ligesom ikke tegn på, at de ville betale. På et tidspunkt udløb min tålmodighed, og jeg kontaktede fagforeningen, fortæller hun.

Det hjalp. Pengene kom til udbetaling, men den slags gør man åbenbart ikke ustraffet i Faaborgs natteliv.

Da den grønlandsk fødte Ivalu for nylig var gæst på diskoteket sammen med sin fåborgensiske kæreste, Morten, blev parret temmelig håndfast bedt om at forlade etablissementet.

- Du er ikke velkommen her. Du skal gå din vej, lød det fra en af dørmændene. Og Ivalus kæreste blev udsat for et strubegreb fra en dørmand, da han protesterede.

Eneste dansested

- Men det er da helt hen i skoven. Normalt er det folk, der sælger stoffer eller laver ballade, der får den slags karantæner. Jeg er har intet ulovligt gjort, og jeg føler, jeg har lige så stor ret til at bruge mine penge der som alle andre, siger Ivalu.

Problemet er især, at The Train er det eneste dansested i Faaborg.

- Og det er altså lidt kedeligt at skulle tage helt til Svendborg eller Odense for at gå i byen, siger hun.

Men det kan hun blive nødt til, lyder det fra diskotekets bestyrer, Morten Eggers Skousen.

Står ved magt

- Den livstidsdom er uddelt, og den står ved magt. Sådan en giver vi til folk, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, forklarer han over for Fyens Stiftstidende.

- Men er det ikke lidt urimeligt med sådan en straf, blot fordi hun har pudset fagforeningen på dig?

- Har hun sagt, at det er derfor?

Ja.

- Det vil jeg ikke kommentere. Hun ved godt selv, hvorfor hun har fået det forbud, og det vil jeg ikke uddybe i avisen. Jeg sorterer selv i mine gæster efter, hvem der kan opføre sig ordentligt, siger Morten Skousen.

Ivalu Egede Martinsen oplyser i den forbindelse, at det på et tidspunkt blev antydet, at hun havde taget af kassen. Men det blev aldrig anmeldt til politiet, og hun afviser meget bestemt, at det har været tilfældet.

Helt lovligt

Uanset hvad der ligger bag, er bestyreren lovgivningsmæssigt på solid grund. En værtshusholder må selv bestemme, hvem vedkommende vil have inden for sine døre, så længe det ikke diskriminerer folk på grund af deres race, udseende eller køn.

- Hvis det handler om et personligt mellemværende, så kan jeg ikke se, at det er noget, politiet kan blande sig i. En værtshusholder må ligesom du og jeg selv bestemme, hvem han vil lukke ind, siger politiassistent Knud Jacobsen, Assens Politi.

Bliv væk - du er ikke velkommen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce