Bigband med 80-errødder gæster Foderstoffen lørdag den 13. september

Rudme: Omkring 1980 blev det danske soul-funk bigband Blast oprindelig stiftet, hvorefter det gik løs musikalsk i et et rundt tiår.

I 1990 blev bigbandet opløst - efter mere end 10 år med mere end 300 koncerter og 4 cd-er bag sig. Blast blev gendannet i 2005 og har de seneste år givet få, men udvalgte koncerter blandt andet på Smukfest i Skanderborg og Copenhagen Jazzfestival.

Men der er fundet flotte afløsere, og Blast kan nu oplseves lørdag den 13. september kl. 21. med spisning fra kl. 18. 30. Menu bestilles.

Blast er kendt for funky dansemusik med avancerede horn-arrangementer, sangerinder i front, en swingende rytmegruppe og nogle af Danmarks dygtigste musikere. Der er fokus på solister og uhøjtideligt sceneshow.

En koncert med Blast er som at være til den store klassefest, hvor publikum og bandet har en fest sammen.

I bandets levetid har mere end 100 musikere fra jazz og rockverdenen været involveret i bandet - ikke mindst den berømte trio Hanne Boel, Tina Schäfer og Lise Dandanell, der tegnede bandet i en periode i 80'erne.

I dag er bandet en sprød blanding af garvede veteraner og nye, og blandt veteranerne er orkestrets stifter, Bjarne Thanning, men også Kenneth Agerholm og Jakob Olsne, som har været med fra bandets start. Syv musikere har været med fra startårene.

Vokal er i dag: Christina Boelskifte, Britt Hein, Helle Henning, Trompeter: Carsten Andersen, Hendrik Jørgensen, Kim Krauch, basuner: Kenneth Agerholm, Bjarne Thanning Saxer: Keys: Kasper Wagner, (alt), Nis Toxværd (tenor), Ole Himmelstrup (Bar) Keys: Jørgen Kauffmann Guitar: Jakob Olsne, bas: Ole Skipper Trommer: Niels Ratzer:

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.