Under åben himmel i naturskønne omgivelser med fuglefløjt som kor spiller sangskriverne og komponisterne fra Songwriters Corner udendørskoncerter hele sommeren. Konceptet hedder De Grønne Oaser og er indstillet til Bland dig Prisen 2017 for at væ

Gislev: - Når jeg nu lige lytter til den berømte indre stemme, så gør jeg det for oplevelsen og nysgerrigheden.

Stemmen er eftertænksom, men klar i mælet, når Micael Castor fortæller, hvorfor han rejser rundt på Fyn til Syrenfestivaler, udkantsøer og støttekoncerter sammen med sine sangskriverkolleger.

Han er formand for Songwriters Corner, en tiårig gammel forening stiftet i Svendborg for sangskrivere og komponister med noget på hjertet, som i år førte til konceptet De Grønne Oaser, der er indstillet til Fyens Stiftstidendes Bland dig Pris 2017.

Songwriters Corner

Songwriters Corner har eksisteret i 10 år og blev i sin tid stiftet i Svendborg, da Koda - en medlemsejet, non-profit-forening, der arbejder for at sikre musikskaberes rettigheder og betaling - gav 5000 kr. til opstart af sangskriverforeninger.Songwriters Corner har blandt andet stået for Danmarks første sangskriverfestval kaldet Svendborg Songwriter Festival.

Medlemmerne i Songwriters Corner er sangere og sangskrivere, der komponerer egne sange i forskellige stilarter.

I øjeblikket er der godt 20 medlemmer, som aldersmæssigt svinger bredt fra i 20'erne til pensionsalderen. Et medlemskabet koster 200 kr. årligt.

En lang række af anerkendte danske musikere er eller har været medlemmer heriblandt Dansk Toppens darlings ElsborgMaribo og de unge talenter fra Caper Clowns.

 

Binder kommunen sammen

Projektet er økonomisk støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune, som giver deres kulturstøtte til nyskabende koncepter, og da Songwriters Corner ønskede at dele deres behagelige, originale og stemningsfulde musik med musikglade mennesker, fintunede de deres ambitioner til en unik oplevelse, der gavner både fællesskabet i foreningen og på koncertstederne, ligesom De Grønne Oaser er med til at knytte kommunen sammen kulturelt.

- Hvis vi for eksempel havde valgt bare at skrive noget med, at vi tager ud og optræder på kendte steder, der i forvejen har koncerter i vores ansøgning til Faaborg-Midtfyn Kommune, så havde det ikke været interessant, påpeger Micael Castor.

Musik i naturen

Derfor kom foreningen på konceptet om De Grønne Oaser, hvor intimitet, inspiration og idyl går hånd i hånd, når kunstnerne fra Songwriters Corner indtager naturskønne scener rundt omkring på Fyn.

- Vores fokus er, at vi tager ud til steder, hvor de typisk ikke har koncerter i forvejen, hvor der er naturskønne omgivelser, og hvor vi kan give publikum noget ekstra. Så bliver der ligesom et samspil mellem musikken, naturen og publikum, og vi synes selv det at optræde i den skønne natur er meget attraktivt for os som kunstnere. Alene den udsigt ned til stranden, vi havde, da vi spillede ved Bøjden Cottage, var jo formidabel. Det er omgivelser, som er meget inspirerende at være i. Den parklignende have på Avernakø var simpelthen en lille paradishave med sjældne dyr. At appellere til noget skøn natur og lave noget samspil mellem kunstnere og publikum - det er sådan noget, jeg synes er smukt, siger Micael Castor, som får meget ud af at spille udendørs.

- Den oplevelse, det for eksempel var for mig at komme til Avernakø, hvor jeg aldrig har været før, var i sig selv jo fantastisk. Da vi sad om bord på færgen til Avernakø, faldt jeg i snak med et australsk ægtepar, som for første gang var i Danmark. Og jeg nævner for dem, at vi er nogle sangskriver og komponister, som skal optræde på Avernakø, og de fortæller mig: "Vores plan var, at vi skulle stå af på Lyø, men nej, nu dropper vi det og tager med jer til Avernakø og hører jeres koncert i stedet." De var meget begejstrede. Det giver en eller anden form for tilfredsstillelse at komponere og dele sin musik.

I alt holder De Grønne Oaser seks koncerter henover sommeren. Fire er allerede afholdt, og den 12. august venter en støttefest for Korinth Kro, mens den sidste koncert bliver den 27. august ved Bøgegrotten i Ringe

  • fyens.dk