Bjørnøbonde tabte brøndsag


Bjørnøbonde tabte brøndsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TÅLMOD: Truslen om kæmpebøder får nu Bjørnøbo til at kaste sin forurenede brønd til

BJØRNØ/FAABORG: Med truslen om bøder i størrelsesordenen 10.000 kroner om måneden lykkedes det i går retten i Faaborg at få bjørnøboen Peter Dalager Sørensen til at makke ret og - under protest - acceptere, at han må kaste sin private brønd til.

To målinger af vandet i brønden (i 1992 og 1998) har påvist, at det blandt andet er forurenet med kolibakterier, og vurderingen fra Faaborg Kommune er, at der skal ske væsentlige forbedringer, hvis brønden nogensinde skal bruges igen.

- Som den ligger nu, er brønden et åbent sår ned til grundvandet på øen, og dens eksistens udgør en sundhedsfare ikke kun for dem, der drikker af vandet, men for hele øens vandforsyning, påpegede kommunens ingeniør på Plankontoret, der var indkaldt som vidne i sagen.

Hun gjorde desuden opmærksom på, at kommunen under ingen omstændigheder vil give Peter Dalager Sørensen en ny indvindingstilladelse, idet der eksisterer et alternativ i form af et privat vandværk på Bjørnø, som Dalager i øvrigt er tilkoblet.

I flere år har Faaborg Kommune forsøgt at få bjørnøbonden til at forsegle sin brønd men uden resultat. For halvandet år siden skred man så til en politianmeldelse, og det var så den, der i går udmøntede sig i en retssag.

Peter Dalager Sørensen mener grundlæggende, at han har en god brønd, der blot skal bruges lidt mere, for at vandet atter kan blive rent. Og han har fortrudt, at han sagde ja til at få vand fra Bjørnøs fælles vandværk.

- Jeg blev bondefanget til det. Jeg fik at vide, at Faaborg Kommune ikke håndhævede det med, at brøndene skulle kastes til, forklarede han i retten i går.

Stillet over for muligheden for tvangsbøder, valgte han dog at kapitulere, men udbad sig en måneds frist til at få sagen bragt i orden.

Brønden skal lukkes med sand, ler/beton og jord, og det koster mellem 3000 og 10.000 kroner, afhængig af, hvor meget man kan gøre selv.

Bjørnøbonde tabte brøndsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce