Biovarme gav en kold skulder


Biovarme gav en kold skulder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjarne Henriksen havde kun et job hos Biovarme i få timer, før det gik til en anden. Nu ser en advokat på sagen.

ÅRSLEV: - Jeg var glad og stolt over, at jeg havde fået jobbet blandt 300 andre ansøgere. Men det fik jeg så ikke alligevel.

Nej, glæden blev ganske kortvarig for 57-årige Bjarne Henriksen fra Nyborg, efter at han fredag morgen blev ringet op af firmaet Biovarme A/S i Årslev. Her var beskeden nemlig, at firmaet havde besluttet sig for at ansætte ham til den ledige stilling som kontorassistent.

Men få timer senere blev glæden vendt til stor skuffelse for Bjarne Henriksen.

Sidst på eftermiddagen tikkede der nemlig en mail ind i hans mail-boks, hvor firmaet oplyste, at jobbet var gået til en anden.

- Jeg blev da meget ked af det og overrasket. Det må vel have været bestemt, at jeg skulle ansættes, når de ringer og siger det, forklarer Bjarne Henriksen.

Ingen forklaring

Han sendte derfor en mail til firmaet, hvor han bad om en forklaring.

Men det har virksomheden ikke ønsket. Den har blot oplyst, at der satses på en af de andre ansøgere.

- Jeg synes ikke, at det er en fair behandling. Hvis de dog så havde ringet og forklaret, at det var en fejl, at jeg skulle have jobbet. Men det har de ikke, siger Bjarne Henriksen.

Direktør for Biovarme A/S, Erik Nystrøm, ønsker ikke at gå i detaljer med forløbet. Men han oplyser, at det var Bjarne Henriksens referencer, der blev udslagsgivende.

- Vi bad om at få hans referencer om morgenen, og de var ikke, som vi forventede. Derfor gik vi videre med en anden ansøger, forklarer Erik Nystrøm.

Han ønsker dog ikke at uddybe, hvorfor Bjarne Henriksen ikke selv har fået en forklaring. Eller hvorfor virksomheden ikke ventede med at tilbyde ham jobbet, til referencerne var gennemgået.

Og det undrer Bjarne henriksen.

- Det gør mig da godt gal, at man behandler folk på den måde, siger Bjarne Henriksen, som nu har fået en advokat til at se på sagen.

Krav på løn

For ifølge Karl Aage Hansen, der er faglig sagsbehandler i HK Privat, er Bjarne Henriksen faktisk blevet ansat i virksomheden.

- En mundtlig aftale er bindende, og virksomheden bekræfter det jo også i mailen. Så derfor har han faktisk en opsigelsesperiode og krav på 14 dages løn, siger Karl Aage Hansen og tilføjer:

- Men det betyder også, at han i princippet skal stille sin arbejdskraft til rådighed for virksomheden Men den løsning er der ikke mange, der bruger, siger han.

For sagen er ikke et enestående tilfælde. Af og til oplever Karl Aage Hansen, at folk alligevel ikke får det job, de er stillet i udsigt. Men også den anden vej, hvor lønmodtagere springer fra et job.

- Men det er jo en modbydelig situation, som kan koste folk dyrt. Hvad nu, hvis de når at sige deres nuværende job op, og så alligevel ikke får det nye job. Så kan de ende med karantæne fra a-kassen, siger sagsbehandleren.

Så galt gik det ikke for Bjarne Henriksen, som siden efteråret har været arbejdsløs.

- Jeg ved ærligt talt ikke, hvad der er sket i løbet af dagen. Men et firma, der handler så amatøragtigt, har jeg da ikke lyst til at være i, siger Bjarne Henriksen.

Biovarme gav en kold skulder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce