Bindingsværk og business


Bindingsværk og business

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DIREKTØREN: Også erhvervslivet lever efter de midtfynske dyder
RINGE: Folkelighed, et rigt foreningsliv, fællesskab og at løfte i flok. Det er typiske midtfynske træk, som de tre tidligere bidragydere til serien "For mig er Midtfyn" har peget på som karakteristisk for området.

Men er der også plads til den slags bløde værdier og romantik hos forretningsmanden, der trods alt driver en virksomhed, han skal leve af?

Forretningsmanden er i dette tilfælde Christian Andersen, som i over 25 år har drevet elektronikvirksomheden Elcanic i Ringe.

Fra sit kontor i den i denne uge ferielukkede virksomhed er svaret et rungende ja.

Christian Andersen er helt enig i, at der eksisterer denne fælles midtfynske ånd. Og faktisk eksisterer de midtfynske dyder også hos virksomhederne, påpeger han.

Ringe Kommune har netop søsat en reklamekampagne, der skal trække flere virksomheder til området. En kampagne det lokale erhvervsliv aktivt bakker op om.

- Jeg hæfter mig ved, at de store virksomheder som Rynkeby, Nassau Door og Kompan stiller sig op som en slags pr-mand for kommunen. Der var ikke noget nemmere end at sige, vi betaler vores skat og dermed færdig. Det er kommunens eget ansvar.

- Men det gør de ikke. Det er flot, at de bruger tid på det, siger Christian Andersen, der også nævner handels- og håndværkerforeningens underskudsgaranti til kulturugen i Ringe som et eksempel på, at erhvervslivet er med til at bakke op om de aktive og engagerede midtfynboer.

Som erhvervsmand ser han ikke nogen fordel i en Midtfyns Kommune. For hvor folkesjælen måske er ganske ens i de tre kommuner, er det sværere at finde lighedspunkt, når man ser på erhvervslivet.

Mest Ringe og Årslev

- Som erhvervsmand har jeg svært ved at se, hvad jeg skal bruge Ryslinge til. Der minder Ringe og Årslev mere om hinanden, siger Christian Andersen, der af samme grund ser Ryslinge som den helt store vinder ved kommunesammenlægningen.

Så kan Ryslinge Kommune hægte sig på væksten i det øvrige Midtfyn, mener han.

Christian Andersen ser Ryslinges Kommunes fremtid som et sted, man bosætter sig - eventuelt direktøren, der gerne vil have fred og ro og plads til et par heste.

For selv velbeliggende erhvervsjord i Kværndrup har vist sig at være usælgeligt, bemærker Christian Andersen.

- Det er ikke noget nyt. Ryslinge Kommune har vel altid været en landkommune med streg under land, siger Christian Andersen.

Men hvis Ryslinge kan blive et sted, folk bor, er det faktisk ganske godt, mener Christian Andersen.

Ikke så skidt endda

For hvis Midtfyns Kommune skal gå en lys fremtid i møde, skal den landlige idyl gå hånd i hånd med et erhvervsliv i vækst. For attraktive boliger er med til at lokke kvalificerede medarbejdere til området.

En filosofi han selv aktivt lever ud, da han først på året solgte 7,5 hektar jord omkring sit fødehjem Dybdalgård. Jorden skal bruges til næsten 70 andelsboliger og parcelhuse.

Christian Andersen håber som tidligere nævnt, at Ringe, Ryslinge og Årslev bliver til Midtfyns Kommune. Personligt havde han gerne set en del af både Ørbæk og Broby kommuner med også.

- Jeg tror, at halvdelen af borgene i Ørbæk og Broby kommuner orienterer sig mere mod Ringe end Nyborg og Faaborg, siger han.

Hvis det eneste formål med kommunalreformen var at styrke erhvervslivet, ville den rigtige løsning være at lukke alle kommuner og ændre Fyns Amt til Fyns Kommune, mener Christian Andersen.

Kender hinanden

Og dog. For nærheden - det at kende politikere og embedsmænd og at de kender ham - vil Christian Andersen nødig undvære. Derfor er tankerne om at lade Midtfyn indgå i en storkommune med en kystby helt forkerte. For så forsvinder nærheden fuldstændig. Ikke bare for ham, men også for alle andre borgere.

Derfor er det let for ham at give det ultimative argument for Midtfyns Kommune:

- Det er sund fornuft.

Bindingsværk og business

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce