Billum rasler med sablen


Billum rasler med sablen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVNETVISTEN: Ole Billum kræver betaling for hele entreprisen på havnen - Peter Jensen og hans advokat, Torben Storm Nielsen, antyder urent trav

FAABORG: Hvis det står til Ole Billum slipper Peter Jensen fra DTE Byg A/S ikke med at betale den forfaldne regning for malerarbejdet på havnebyggeriet.

- Vi vil kræve betaling for den samlede entreprise, selv om vi ikke kommer til at udføre det sidste. Det er jo i de sidste fakturaer, dækningsbidraget ligger, siger Ole Billum fra Billums Bygningsmaling.

Som beskrevet forleden, så er de to blevet rygende uenige om en faktura på 325.000 kroner for udført malerarbejde.

Peter Jensen vil ikke betale, idet han mener, regningen bygger på aftaler mellem Ole Billum og Søren Christensen fra den krakkede Faldsled Tømrerforretning, som ikke vedrører ham.

Som svar har Billums Bygningsmaling trukket sine folk væk fra arbejdspladsen og stævner altså nu Peter Jensen for den resterende betaling.

Nummer 11 gik galt

Som det er praksis i større byggesager som denne, er der løbende blevet faktureret, efterhånden som arbejdet bliver færdiggjort. Peter Jensen har siden juni 2004 således betalt i alt 10 akontobeløb til Billums Bygningsmaling.

Nummer 11 på 325.000 kroner fra den 29. november 2004 var dog ekstraordinært stor, erkender Ole Billum. Han forklarer, at den bygger på en stadeopgørelse foretaget af Peter Jensens arkitektfirma efter konkursen.

- Der blev vi opmærksom på, at vi var længere fremme med vores arbejde, end vi havde kalkuleret med. Men smøl med faktureringen skal vel ikke betyde, at arbejdet ikke skal betales, siger Billum.
Sagen kort
Striden mellem erhvervsfolkene er opstået i kølvandet på sidste års konkurs i Faldsled Tømrerforretning.

Firmaet stod for opførelsen af husene på havnen iFaaborg, men da det gik konkurs, blev opgaven overtaget af bygherre Peter Jensens firma, DTE Byg A/S.

Billums Bygningsmaling stod for malerarbejdet, men da han overtog byggeriet, nægtede Peter Jensen at betale en malerregning på 325.000 kr.

Han mener, at prisen skyldes en særaftale mellem Billum og Faldsled Tømrerforretning, som han ikke vil hæfte for.

Rent nonsens

Forklaringen er rent nonsens svarer Peter Jensens advokat, Torben Storm Nielsen.

- Det er slet ikke det, sagen drejer sig om. Billum har lavet en aftale med Faldsled Tømrerforretning, hvor malerarbejdet er blevet 300.000-400.000 kroner dyrere, end i det overslag, som Peter Jensen oprindelig fik fra Faldsled Tømrerforretning. Hvorfor prisen er steget i den mellemliggende periode, må man spørge Søren Christensen om. Vi ved det ikke, men vi vil ikke betale for en aftale, som vi ikke har haft noget med at gøre, siger Torben Storm Nielsen.

Savner dokumentation

Ole Billum efterlyser dokumentation for det overslag, som Torben Storm Nielsen omtaler. Og han vil ikke finde sig i antydninger af, at der foregik noget odiøst i forbindelse med indgåelse af malerkontrakten.

- Vi vandt malerentreprisen i konkurrence med Svanninge Malerforretning. Og Peter Jensen og hans advokat så vores tilbud allerede dengang. Hvordan skulle vi kunne lave en rævekage i den forbindelse? Det hænger ikke sammen, siger Ole Billum.

Rævekage eller ej. Fyens Stiftstidende har set dokumentation fra begge parter, og der foreligger såvel et akontooverslag fra Faldsled Tømrerforretning, hvori det tydeligt fremgår at malerarbejdet på Byggefelt E (bygningerne ved roklubben) er sat til 631.000 kroner inklusive moms. Der foreligger ligeledes et tilbud fra Ole Billum på samme byggefelt på 698.500 kroner eksklusive moms.

Torben Storm Nielsen vurderer, at sagen ender i retten.

- Når man først at begyndt at føre forhandlinger igennem pressen, så ender det som regel der, siger han.

Billum rasler med sablen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce