Billum i strid med Peter Jensen


Billum i strid med Peter Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TVIST: Billums Bygningsmaling stoppede arbejdet på havnehusene mellem jul og nytår, fordi Peter Jensen nægter at betale regning på 325.000 kroner

FAABORG/HÅSTRUP: To af egnens største erhvervsfolk er røget i totterne på hinanden. Malermester Ole Billum Jensen trak mellem jul og nytår sine folk hjem fra byggepladserne på det nye havnebyggeri, fordi direktør Peter Jensen, DTE Byg A/S, nægter at betale en regning på 325.000 kroner, som Billums Bygningsmaling A/S mener at have til gode for malerarbejde, der allerede er udført.

Konflikten er opstået i kølvandet på Faldsled Tømrerforretnings konkurs den 9. november 2004, hvor Peter Jensens selskab gik ind og overtog styringen af byggeprojektet.

Ifølge Peter Jensen er der på Billums faktura fra den 29. november tale om ekstraordinære arbejder og priser, som Ole Billum har aftalt med entreprenør Søren Christensen inden dennes konkurs.

Og Peter Jensen konstaterer, at Billums malerenterprise - som den eneste af underentrepenørernes - er væsentligt dyrere end det overslag, som Peter Jensen oprindelig har fået af Faldsled Tømrerforretning.

Den slags særaftaler mener Peter Jensen ikke, han skal hæfte for.

- Nogle ting er blevet meget dyrere, og det kan ikke være vores problem. Vi kan ikke engang kontrollere, om det er rigtigt, det der står på fakturaen. Men nu har vi overladt sagen til juristerne, og så må de afklare, hvad der videre skal ske, siger Peter Jensen.

Ole Billum erkender, at hans og Claus Liljengrens malerfirma nok har smølet lidt med at få faktureret alt det arbejde, det har lavet.

- Men det betyder vel ikke, at der ikke skal betales for det, siger han.

Og han kalder Peter Jensens forklaring om ekstraudgifter for rent nonsens, og via sin advokat truer Ole Billum nu DTE Byg A/S med at udtage en stævning for at få sit tilgodehavende.

- Der er ingen ekstraordinære ting på den regning. Alt er ifølge det tilbud, vi har afgivet, og vi kommer ikke til at overstige vores samlede tilbud for malerentreprisen, siger han.

Forsøgte en boykot

I forbindelse med, at sagen er blevet overdraget til advokaterne, har Ole Billum også forsøgt at overtale de øvrige håndværkere til at forlade byggepladsen.

- Jeg synes, de skulle vide, hvad de risikerer. Vi er mange små, lokale håndværkere der har sat penge til på Faldsled Tømrererforretnings konkurs. Skal de nu have et slag mere, siger han.

Peter Jensen afviser, at der er problemer med at betale regningerne. Og han har ingen udeståender med de øvrige underentrepenører, som er tilknyttet byggeriet.

- Alt, hvad vi er berettiget til at betale, det betaler vi, siger Peter Jensen, som opfatter Ole Billums forsøg på at få de øvrige håndværkere til at boykotte byggepladsen som ren chikane.

- Men det har vi da heldigvis fået forhindret, siger han.

Billum i strid med Peter Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce