Aktuel udstilling på lokalarkiv i Ringe om søen fra oldtid til nutid

Ringe: Den har rødder helt tilbage til, da den seneste istid sluttede. Og mænd og kvinder fra byen har gennem generationer knoklet i, udgravet og genskabt Ringe Sø.

Ringe Lokalhistoriske Arkiv er aktuel med en udstilling om Ringe Sø, der strækker sig helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag.

- Søen har været byens stolthed, fortæller lokalarkivar Jacob Bang Jensen, der selv har deltaget i den såkaldet Sø-komité, der stod bag den seneste genopretning af søen, som i sin nuværende form blev indviet i 2005 i øsregnvejr.

Historieløsheden raser

Jacob Bang Jensen fortæller, at det er den seneste tids intense debat om den planlagte kunstbænk i Ringe, der har fået ham til at dykke ned i arkivet og finde gamle fotos, videosekvenser og andet relevant materiale frem omkring søen.

- Man skal kende historien. Det er det vigtigste. Og arkivet skal være med til at fortælle historien om søen. Man kan sige, at historieløsheden raser, siger han.

Søområdet var også i starten af 2013 i vælten, da Imagegruppen påtænkte at opføre et meterhøjt springvand i søens østlige ende, men det blev efter nogle ugers hektiske diskussioner droppet.

En diplomatisk udstilling

Jacob Bang Jensen forsøger med sine egne ord at lave udstillingen så diplomatisk som mulig.

Der har ifølge lokalarkiver Jacob Bang Jensen ikke været lignende stridigheder omkring søen. Han giver sit bud på, hvorfor bølgerne i øjeblikket går højt:

- Man holder af det, man elsker, lyder det fra Jacob Bang Jensen.

Udstillingen kan opleves onsdage fra klokken 10 til 17. Man kan holde sig opdateret om andre åbningstider på www.ringelokalarkiv.dk.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.