Biler kører ind på Polymeren

Classic Motorhouse og specielle biler er på vej ind i Polymeren i Årslev.
Foto: Peter Leth-Larsen/©Peter Leth-Larsen

Biler kører ind på Polymeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling: Classic Motorhouse har fået grønt lys til at leje sig ind i Polymeren i Årslev

Der er så småt ved at komme nyt liv i den gamle skofabrik i Årslev, hvor unge blandt andet dyrker parkour og skater.

Inden længe kan de få følgeskab af en masse Classic-biler.

I hvert fald har Økonomiudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune sagt god for, at indehaveren af Classic Motorhouse, Søren Wiuff Isaksen, lejer en del af de mange kvadratmeter.

Tanken er, at ejere af classic-biler skal kunne leje en plads til deres bil, og der skal indrettes et mindre værksted, hvor man kan reparere bilen. En form for en levende udstilling.

- Det er for at lave et netværk omkring de her biler og motorcykler, og så skal der laves andre ting som foredrag og ture. Eksempelvis kan der være åbent lørdag, hvor folk med en classic-bil kan komme og "sparke dæk", forklarer Søren Wiuff Isaksen, der har søgt om og fået grønt lys til at leje 1200 kvadratmeter.

Han har i mange år beskæftiget sig med den type biler og driver i dag virksomheden af samme navn fra Overvejen i netop Årslev.

- Jeg er oprindeligt fra Årslev og er vendt tilbage til byen. Jeg vil gerne lave det her projekt, og Polymeren egner sig godt til det. Det bliver en del af vores virksomhed, men det bliver mere på hobbybasis, og det er ikke noget, som vil give en frygtelig masse penge. Hvis det kan gå i nul eller give et lille overskud, er det fint, siger Søren Wiuff Isaksen, der importerer biler og rådgiver andre med blandt andet køb og salg.

Godt med mere liv

Det er kommunen, som har købt Polymere-fabrikken, og i det næste år skal der findes ud af, hvilke aktiviteter stedet skal rumme i fremtiden.

I første omgang har Søren Wiuff Isaksen fået en tre år lang lejekontrakt, hvorefter aftalen skal vurderes.

Socialdemokraternes gruppeformand, Hans Stavnsager, mener, at der er tale om en win-win situation.

- Det er fint, at vi får noget liv i det område. Vi har diskuteret en del, om der skal være nogle betingelser i kontrakten, så vi på den måde sikrer, at det ikke generer de andre brugere på stedet. Det kunne være med bilkørsel, men det tror jeg nu ikke bliver tilfældet, siger Hans Stavnsager.

- Vi har en af hallerne, der passer fint til det her, og vi tror, at det vil passe ind med de andre aktiviteter, der kommer, og at det kan trække folk fra kommunen til og også folk udefra. Så alt i alt synes vi, at det er en win-win situation, lyder det fra ham.

Også nyere biler

Mindst 60 biler vil der være plads til hos Classic Motorhouse. Og selv om navnet måske giver en smag af ældre biler, så er nyere også velkomne.

- Bilen kan i princippet være fra 1900-tallet eller sidste år. Men det skal være en mere speciel bil - en Peugeot 307 vil ikke være det, siger Søren Wiuff Isaksen.

I forbindelse med projektet barsler han med tanken om at åbne en café på stedet. Han har dog endnu ikke en dato for, hvornår de første biler kan rykke ind.

Politikerne har i øvrigt bestemt, at indtægten fra Classic Motorhouse skal bruges til driften af Polymeren. Blandt andet til udbedring af andre af fabrikkens haller, så der bliver plads til nye aktiviteter.

Biler kører ind på Polymeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce