Bidske hunde havnede på Midtfyn


Bidske hunde havnede på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For begges vedkommende blev det et kort ophold. I går eftermiddag var begge hunde væk igen. Den ene kom hjem til sin ejer, mens den anden på politiets ordre blev ført til et ukendt opholdssted.

- Det gjorde vi på baggrund af forlydender om, at ejeren ville hente hunden, fortæller politikommissær Bent Andersen, Svendborg Politi.

Hundenes ejere, begge mænd først i 20'erne og bosiddende i Svendborg, var til stede, da dyrlæge Steffen Knold og veterinærsygeplejerske Bettina Larsen, Aarslev Dyreklinik, i går formiddag forsøgte at artsbestemme de to hunde, Pablo og Silla.

Hovedbrud

Silla, var fagfolkene ikke i tvivl om, er en amerikansk bulldog. Derimod er Pablo sværere at blive klog på.

- Vi kan ikke sige med 100 procent sikkerhed, om der er lidt pitbull i den eller ej, siger Steffen Knold om hunden, der som minimum primært er en amerikansk staffordshire terrier.

Det er vigtigt at få afklaret, om Pablo også har pitbull i blodet. Den race har været ulovlig at holde i Danmark siden 1991, og hunden bliver omgående aflivet, hvis den viser sig at have det mindste pitbull i sig.

Politiet arbejder ihærdigt på at få artsbestemt Pablo, der altså nu opholder sig på en ukendt adresse.

- Der er udpeget et hold af dyrlæger, som er særlig sagkyndige til at bestemme racer. Vi forsøger nu at finde en, som ikke holder ferie, siger politikommissær Bent Andersen.

Risikerer aflivning

Selv om det viser sig, at Pablo ikke har det mindste pitbull i sig, risikerer den stadig at blive aflivet på grund af det voldsomme angreb på den sydfynske pensionist mandag aften.

Hvis politiet kræver hunden aflivet, skal en psykologisk test lavet af en specialuddannet dyrlæge dog konkludere, at hunden er til fare for mennesker.

Den anden hund, Silla, blev udleveret til sin ejer i går. Den skal ikke frygte for sit liv ifølge Bent Andersen.

- Så havde vi ikke udleveret den til ejeren. Det er den anden hund, vi mener er mest aggressiv, siger han.

Sillas ejer har dog fået et pålæg om, at hunden skal have både snor og mundkurv på, når han fremover lufter den.

Begge hundeejere kan se frem til en bøde for hundenes overfald på den 73-årige mand.

Bidske hunde havnede på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce